in

Jabra presenteert Engage 55 headset en meer innovaties voor hybride werken op ISE 2022

Jabra presenteert zijn nieuwste audio- en intelligente video-oplossingen dit jaar op de ISE 2022. Ontworpen om veiligere persoonlijke communicatie en samenwerking mogelijk te maken, toont Jabra zijn nieuwste product in de Engage-serie: de Engage 55.

Ook introduceert Jabra een beveiligingsupdate voor de PanaCast 20. De ISE markeert daarnaast de lancering van Jabra’s Hybrid Ways of Working: 2022 Global Report, dat de gevoelens en drijfveren van werknemers in dit tijdperk van hybride werken onderzoekt.

  • Lancering Engage 55, de draagbare professionele headset voor hybride werken, met de hoogste DECT-beveiliging uit de Jabra Engage-lijn
  • Introductie PanaCast 20 firmware-update die zorgt voor verhoogde beveiliging met apparaat gebaseerde segmentatie
  • Presentatie Jabra’s Hybrid Ways of Working Global Report 2022

De Jabra Engage 55 is een gloednieuwe draadloze professionele headset, ontworpen om communicatie te verbeteren. De headset biedt robuuste veilige koppeling, authenticatie en de hoogste DECT-beveiliging met 256-bits encryptie van militaire kwaliteit en ruisonderdrukking-technologie. Ook beschikt hij over een groot draadloos bereik, zodat hybride gebruikers altijd en overal kunnen bellen. Deze functies maken het tot de veiligste professionele draadloze headset op de markt, met sterke bescherming tegen alle veiligheidsrisico’s in een niet-kantooromgeving. Zo brengt de Engage 55 ‘walk and talk’ naar een nieuwe dimensie.

De nieuwe Engage headset werkt met alle toonaangevende Unified Communications- en Contact Centre-platforms, waaronder MS Teams, Zoom, Cisco, Unify, Amazon Chime, Google Meet, Avaya, Unify en Alcatel Lucent.

Virtuele vermoeidheid

De gemiddelde UC-gebruiker belt vaker dan ooit tevoren. Uit statistieken* blijkt dat de jaarlijkse Zoom-vergaderminuten in 2020-21 zijn gestegen met 3,300% en het aantal actieve Microsoft Teams-gebruikers in dezelfde periode is gestegen met 645%. Uit onderzoek** is daarnaast gebleken dat de geloofwaardigheid van een persoon tijdens virtuele gesprekken afhangt van de audiokwaliteit; hoe slechter de kwaliteit, hoe ongeloofwaardiger we iemand vinden. Wanneer we online geluid van slechte kwaliteit horen, spannen onze hersenen zich in om te achterhalen wat er wordt gezegd. Wanneer dit vaak gebeurt, raakt zowel de energie als de alertheid uitgeput, wat weer gevolgen heeft voor het welzijn en de productiviteit. Daarom is het verzorgen van een goede online-ervaring van het grootste belang om te voorkomen dat werknemers last krijgen van virtuele vermoeidheid.

Meer veiligheid en efficiëntie

De compacte, draagbare Jabra PanaCast 20 laat hybride werkers deelnemen aan hoogwaardige, veilige videosamenwerking, ongeacht de locatie. Hoewel hybride werken het voordeel van flexibiliteit biedt, verhoogt het mogelijk ook het risico op cyberaanvallen. Werknemers kunnen namelijk onbewust toegangspunten creëren en gegevens aantasten. Verbinding maken met onbeveiligde thuis- en openbare netwerken, persoonlijke apparaten voor werk gebruiken of andere veiligheidsprotocollen niet volgen kan riskant zijn. Daarom introduceert Jabra een belangrijke firmware-update voor PanaCast 20. Deze is beschikbaar in juli en beveiligt persoonlijke communicatie binnen het bedrijf nog verder.

De manier waarop we werken is voor altijd veranderd, dus hebben we technologie nodig die naar het nieuwe tijdperk mee evolueert

De nieuwe PanaCast 20-update wordt geactiveerd en beheerd via de Jabra Direct softwareapplicatie. Hier kunnen gebruikers hun videoachtergrond vervagen of vervangen door een effen kleur. In tegenstelling tot het gebruik van client-gebaseerde virtuele achtergronden, waarbij de originele gebruikersvideo over netwerken en via de cloud naar de client gaat, worden deze achtergrondeffecten direct op het apparaat verwerkt en toegepast met behulp van PanaCast 20’s geïntegreerde Edge AI-verwerking. De client ontvangt alleen het resulterende verwerkte beeld, en zorgt er zo voor dat de omgeving van een gebruiker en gevoelige gegevens die op de achtergrond van hun originele videobeeld kunnen verschijnen, volledig veilig en privé blijven. Deze verlaten het apparaat namelijk nooit. De verwerking op het apparaat beperkt niet alleen het risico op blootstelling en inbreuken, maar maakt ook de computercapaciteit vrij die de pc van de gebruiker gewoonlijk nodig heeft om op de client gebaseerde achtergrondeffecten toe te passen. Daardoor worden de algehele pc-prestaties geoptimaliseerd en de efficiëntie verbeterd.

Rechtvaardig en inclusief

De Jabra Engage 55 headset en PanaCast 20 intelligente video-oplossing zijn beide ontworpen voor het huidige hybride werktijdperk. Daarin zijn acht op de tien vergaderingen volledig virtueel of hybride. Dat betekent dat de meeste interacties op het werk grotendeels in virtuele omgevingen zullen plaatsvinden, iets waar veel bedrijven nog steeds moeite mee hebben. Het nieuwe Hybrid Ways of Working Global Report van Jabra gaat in op de stand van zaken en de gevoelens ten aanzien van hybride werken onder 2.800 kenniswerkers in zes landen wereldwijd. Eén van de belangrijkste bevindingen is dat werkgevers dringend moeten investeren in hybride technologie: 37% van de werknemers wereldwijd voelt zich buitengesloten bij gesprekken in hybride vergaderingen. Het onderzoek toont ook aan hoe professionele audio-, video- en samenwerkingsoplossingen centraal staan bij het bereiken van een meer rechtvaardige en inclusieve hybride manier van werken.

Holger Reisinger, SVP bij Jabra, zegt: “De manier waarop we werken is voor altijd veranderd, dus hebben we technologie nodig die naar het nieuwe tijdperk mee evolueert. Daarom is ons doel voor ISE 2022 duidelijk en eenvoudig. We willen de beste hybride technologie in zijn klasse laten zien, die tegemoetkomt aan de behoeften van de werknemers van vandaag en aan eventuele zorgen over de veiligheid van werken op afstand. De Jabra Engage 55 en de nieuwe Jabra PanaCast 20 update beloven kwaliteit, gemak en veiligheid, en maken de productiviteit van werknemers en echte meeting equity mogelijk.”

Jabra biedt een overzicht van haar volledige productportfolio en verzorgt demo’s op de stand, waaronder drie vergaderzalen voor een volledige ervaring. Kom meer te weten over Jabra op ISE of bezoek ons op de stand (UC Hall, stand 2E300).

Meer informatie over de Jabra Engage 55.

*Bron: Microsoft Q2 2020 Earnings Report, Microsoft Q3 2021 Earnings Report
Microsoft report: The Next Great Disruption Is Hybrid Work—Are We Ready?
Zoom FY 2020 Q3 Earnings Report, Zoom FY 2021 Q3 Earnings Report
**Bron: Newman, E. J., & Schwarz, N. Good sound, good research: How audio quality influences perceptions of the research and researcher

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ACM-certificaat voor prijsvergelijkers telecomabonnementen helpt consumenten geïnformeerde keuzes maken

4 verschillende soorten telefoonhoesjes