in

Kingston IronKey breidt mobiele gegevensbescherming uit op militair niveau met paradepaardje D500S

Kingston Digital Europe heeft vandaag de Best-in-Class Kingston IronKey™ D500S gelanceerd, een hardwarematig versleutelde USB-flashdrive die beveiliging op militair niveau biedt voor vertrouwelijke gegevens.

 • FIPS 140-3 niveau 3 certificatie (in behandeling)
 • Multi-wachtwoordoptie met complexe/pass phrase modus
 • De eerste in de industrie met twee verborgen compartimenten

D500S is in behandeling voor een FIPS 140-3 Level 3 certificatie, dankzij verbeteringen van het Amerikaanse Nationale Institute of Standards & Technology (NIST). De essentie daarvan: veilige microprocessorupgrades voor sterkere beveiliging en aanvalsbescherming voor bijvoorbeeld de overheid en Defensie. De schijf voert zelftests uit bij het opstarten en bevat thermische en spanningsbeveiliging om automatisch uit te schakelen wanneer een bepaalde limiet wordt bereikt. De robuuste, zinken case van de D500S is waterdicht¹, stofbestendig¹, bestand tegen schokken en trillingen volgens militaire normen², crash bestendig en gevuld met epoxy, en beschermt de interne componenten tegen aanvallen.

Met de Multi-Wachtwoord optie met Complexe of Passphrase modus³ hebben gebruikers de volledige verantwoordelijkheid over hun gegevens. Dat maakt het gemakkelijker om een wachtwoord te onthouden om de strenge beveiliging te ontgrendelen. De beheerder kan een gebruikerswachtwoord resetten en een eenmalig herstelwachtwoord instellen om de toegang te herstellen als het gebruikerswachtwoord vergeten is. Zowel de beheerder als de gebruiker kunnen een sessiegebaseerde alleen-lezen modus instellen om de schijf te beschermen tegen malware op niet-vertrouwde systemen. Daarnaast kan de beheerder ook een globale alleen-lezen modus instellen totdat deze wordt gereset. Om te voorkomen dat gegevens in verkeerde handen vallen, kan de beheerder een Crypto-Erase wachtwoord invoeren dat de gegevens vernietigt en de schijf reset om onbevoegde toegang in risicovolle situaties te voorkomen.

De D500S bevat uitstekende functies net zoals de andere producten uit de Kingston IronKey line-up, zoals XTS-AES 256-bit encryptie, bescherming tegen BadUSB en Brute Force aanvallen met digitaal ondertekende firmware en een Virtual Keyboard⁴ voor keylogger en screenlogger bescherming. D500S is bovendien de eerste beveiligde USB die een dubbel intern compartiment heeft. De beheerder kan twee veilige compartimenten van aangepaste grootte maken voor de beheerder en gebruiker. Zo creëer je een Hidden File Store, om bestanden naar wens in het gebruikerscompartiment te plaatsen. Bij gebruik van niet-vertrouwde systemen of bij het delen van de schijf, houden de verborgen bestandsarchieven op die manier gegevens veilig en onzichtbaar tenzij ze op de juiste manier worden geopend.

“Ons paradepaardje D500S met FIPS 140-3 Level 3 (in behandeling) biedt meer functies dan elke andere drive in zijn klasse. D500S upgradet de IronKey D300S met state-of-the-art beveiliging waardoor het een complete beveiligingsoplossing is voor hoogwaardige databescherming voor grotere ondernemingen en overheden,” zegt Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager en Sales Manager DACH, Midden-Oosten en Afrika, Griekenland en Israël voor Kingston, EMEA. “IronKey is een essentiële pijler geworden om te voldoen aan Data Loss Protection (DLP) best practices met de zwaarste beveiliging op militair niveau om te voldoen aan de data-encryptie wet- en regelgeving zoals SOC 2, NIS2, FISMA, GDPR, PIPEDA, HIPAA, HITECH, GLBA, SOX en CCPA.”

De D500S biedt veel personalisatiemogelijkheden, voldoet aan TAA/CMMC¹⁰ en is gemaakt in de VS. Verkrijgbaar in snelle dubbel kanaalsprestaties met een capaciteit tot 512 GB, ondersteund door 5 jaar garantie met gratis technische ondersteuning. Een D500SM-model met bedrijfsbeheer en een optioneel beheerde aangepaste schijf zijn ook beschikbaar⁵.

Kingston IronKey D500S/SM kenmerken en specificaties:

 • Hardwareversleutelde USB-drive op militair niveau: FIPS 140-3 Level 3 (in behandeling) gecertificeerde XTS-AES 256-bits versleuteling met veilige microprocessorupgrades voor sterkere beveiliging. Ingebouwde bescherming tegen BadUSB en Brute Force aanvallen. Nieuwe zelftests bij het opstarten en thermische en spanningsbeveiliging om schijven automatisch uit te schakelen wanneer ze bepaalde limieten bereiken.
 • Multi-wachtwoordoptie voor gegevensherstel: Admin-, gebruikers- en eenmalige herstelwachtwoorden inschakelen. De beheerder kan een gebruikerswachtwoord resetten en een eenmalig herstelwachtwoord instellen om de toegang van de gebruiker tot de gegevens te herstellen als het gebruikerswachtwoord vergeten is.
 • Complexe of wachtwoordzinmodus: Kies tussen Complex of Passphrase modus. Wachtwoordzinnen kunnen volledige zinnen zijn, meerdere woorden die alleen jij onthoudt – van 10 tot 128 tekens lang. Het typische symbool van een oog om je pogingen te kunnen zien voor je ze bevestigt, helpt het aantal typfouten te verminderen voor alle ingevoerde wachtwoorden.
 • De eerste met twee verborgen compartimenten: De beheerder kan twee verborgen compartimenten van aangepaste grootte maken voor de beheerder en de gebruiker. Zo creëer je een verborgen bestandsopslag om gegevens veilig en onzichtbaar te houden tenzij ze op de juiste manier worden geopend. Dubbele verborgen compartimenten bieden extra beveiliging op niet-vertrouwde systemen of wanneer het nodig is om de schijf te delen.
 • Crypto-Erase wachtwoord voor risicovolle situaties: Het Crypto-Erase wachtwoord wist coderingssleutels, verwijdert alle gegevens voor altijd en reset de schijf.
  Robuuste case gebouwd volgens de strengste normen van IronKey: Zinken case die waterdicht, stofbestendig, crash bestendig en epoxygevuld is voor fysieke sabotagebestendige beveiliging.
 • Volledig aanpasbaar: Inschakelen, uitschakelen, aandrijffuncties en profiel aanpassen.
 • Globale en sessie modus Alleen-lezen (schrijfbeveiliging): Zowel de beheerder als de gebruiker kan een sessiegebaseerde modus Alleen-lezen instellen om de schijf te beschermen tegen malware op niet-vertrouwde systemen. De beheerder kan ook een globale alleen-lezen modus instellen die de schijf in de alleen-lezen modus zet totdat deze wordt gereset.
  Interface: USB 3.2 Gen 1
 • Capaciteit⁶: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB
 • Aansluiting: Type-A
 • Snelheid⁷:
  USB 3.2 Gen 1
  8 GB – 128 GB: 240 MB/s lezen, 190 MB/s schrijven
  256 GB: 240 MB/s lezen, 170 MB/s schrijven
  512GB: 310 MB/s lezen, 250 MB/s schrijven
  USB 2.0
  8 GB -512 GB: 30 MB/s lezen, 20 MB/s schrijven
 • Afmetingen: 77,9 mm x 21,9 mm x 12,0 mm
 • Waterdicht⁸: Gecertificeerd volgens IP67
 • Operationele temperatuur: 0°C tot 50°C
 • Opslagtemperatuur: -20°C tot 85°C
 • Compatibiliteit: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Aanpassingsopties:
  D500S: Inschakelen, uitschakelen, aandrijffuncties en profiel aanpassen. Co-logo.
  D500SM: Aandrijvingsprofiel wijzigen. Co-logo. Optionele beheerde versie.
  Garantie/ondersteuning:
  D500S: 5 jaar garantie, gratis technische ondersteuning
  D500SM: 2 jaar garantie, gratis technische ondersteuning
 • Compatibel met: Windows® 11, 10, macOS® 10.15.x – 13.x, Linux9 Kernel 4.4+

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Introductie iPhone 15 geeft ook een boost aan de refurbished markt

Denon introduceert de DP-3000NE, het nieuwe topmodel direct drive platenspeler