in

Kingston Digital lanceert nieuwste hardwareversleutelde USB-stick voor gegevensbeveiliging

Kingston Digital Europe kondigde vandaag de release aan van haar nieuwste versleutelde USB-stick. De Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) heeft FIPS 197-certificering en AES 256-bit hardware-encryptie in XTS-modus voor gegevensbeveiliging.

 • Hardware-versleuteld, FIPS 197-gecertificeerd met XTS-AES 256-bit
 • Multi-Password Optie met Complex/Passphrase Modes
 • Bescherming tegen brute force en BadUSB-aanvallen

Kingston IronKey Vault Privacy 50 ondersteunt beheerders-, gebruikers- en eenmalige herstelwachtwoorden met de opties Complex of Passphrase. Deze optie met meerdere wachtwoorden verbetert de mogelijkheid om de toegang tot gegevens op de schijf te herstellen, mocht een van de wachtwoorden worden vergeten. Terwijl de traditionele modus Complexe wachtwoorden van 6-16 tekens toestaat met gebruik van 3 van de 4 tekensets, geeft de nieuwe modus Passphrase gebruikers de mogelijkheid om een numerieke PIN, zin, lijst van woorden of zelfs songtekst van 10 tot 64 tekens lang te hebben die uniek is, maar wel te onthouden voor hen. Om de wachtwoordinvoer te vergemakkelijken, kan het “oog”-symbool worden ingeschakeld om het ingetypte wachtwoord te onthullen en zo het aantal mislukte inlogpogingen te verminderen.

Een beheerder kan ook een gebruikers- en een eenmalig herstelwachtwoord inschakelen of het gebruikerswachtwoord resetten om de gegevenstoegang te herstellen. Bovendien beschermt VP50 tegen brute force-aanvallen door gebruikers- of eenmalige herstelwachtwoorden te blokkeren. Dit gebeurt na 10 foutieve pogingen op een rij en crypto-eraset het de drive als het beheerderswachtwoord 10 keer op een rij verkeerd wordt ingevoerd. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor een inbreuk, wanneer gegevens verloren gaan.

De VP50 kan ook bescherming bieden tegen mogelijke malware op niet-vertrouwde systemen. Zowel de beheerder als de gebruiker kunnen namelijk de Read-Only-modus in stellen om de drive tegen schrijven te beveiligen. Bovendien beschermt het ingebouwde virtuele toetsenbord wachtwoorden tegen keyloggers of screenloggers. Organisaties kunnen de VP50 aanpassen en configureren met een Product ID (PID) voor integratie met standaard Endpoint Management software om te voldoen aan IT- en cyberbeveiligingseisen van het bedrijf via het Customisation Program van Kingston. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen gebruikmaken van de beheerdersrol om hun schijven lokaal te beheren, bijvoorbeeld om gebruikers- of eenmalige herstelwachtwoorden van werknemers te configureren of opnieuw in te stellen, gegevenstoegang op vergrendelde schijven te herstellen en te voldoen aan wet- en regelgeving wanneer forensisch onderzoek vereist is. VP50 is dus een vorm van versleutelde opslag onder de fysieke controle van de gebruiker, waardoor het superieur is aan het gebruik van het internet en cloud services om belangrijke gegevens te beveiligen.

Oscar Escayola, EMEA Flash Business Manager bij Kingston: “Vault Privacy 50 voegt zich bij onze Kingston IronKey-lijn van versleutelde oplossingen als een premium USB-drive om zakelijke databeveiliging te bieden. We hebben enkele van de meest gewenste functies van onze klanten toegevoegd, zoals de nieuwe multi-password optie en de nieuwe passphrase modus. Zo is niet alleen 100 procent van de opgeslagen data beschermd. Maar is de drive ook gebruiksvriendelijker.”

Kingston IronKey Vault Privacy 50 is verkrijgbaar in capaciteiten van 8GB – 256GB en wordt ondersteund door een beperkte garantie van vijf jaar, gratis technische ondersteuning en de legendarische betrouwbaarheid van Kingston.
Ga voor meer informatie naar kingston.com.

Kingston IronKey Vault Privacy 50 kenmerken en specificaties:

 • Hardwareversleutelde USB-stick voor gegevensbescherming: Beveilig belangrijke gegevens met FIPS 197-gecertificeerde XTS-AES 256-bits encryptie. Ingebouwde bescherming tegen BadUSB- en brute force-aanvallen.
 • Multi-Password Optie voor Dataherstel: Schakel beheerders-, gebruikers- en eenmalige herstelwachtwoorden in. Een beheerder kan een gebruikerswachtwoord resetten en een eenmalig herstelwachtwoord aanmaken om de toegang van de gebruiker tot gegevens te herstellen. Bescherming tegen brute krachtaanvallen blokkeert gebruikers- of eenmalige herstelwachtwoorden na 10 ongeldige wachtwoorden op een rij en crypto-eraset de schijf als het beheerderswachtwoord tien keer op een rij verkeerd wordt ingevoerd.
 • Nieuwe Passphrase modus: Kies tussen Complex of Passphrase wachtwoord modus. Passphrases kunnen een numerieke PIN zijn, een zin met spaties, een lijst van woorden of zelfs een songtekst – van 10 tot 64 tekens lang.
 • Extra beveiligingsfuncties: Verminder mislukte inlogpogingen en frustratie door de “oog”-knop in te schakelen om het ingetypte wachtwoord te bekijken. Gebruik een virtueel toetsenbord om wachtwoordinvoer af te schermen van keyloggers en screenloggers.
 • Dubbele instellingen voor alleen-lezen (schrijfbeveiliging): Voorkom malware-aanvallen met een geforceerde alleen-lezen-modus ingesteld door de beheerder voor gebruikers of stel een sessiegebaseerde alleen-lezen-modus in als beheerder of gebruiker.
 • Benut de beheerdersrol om schijven lokaal te beheren, ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven: Gebruik de beheerdersrol om gebruikerswachtwoorden en eenmalige herstelwachtwoorden van medewerkers lokaal te beheren, gegevenstoegang op vergrendelde schijven te herstellen en te voldoen aan wet- en regelgeving wanneer forensisch onderzoek vereist.
 • Interface: USB 3.2 Gen 1
 • Capaciteit¹: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB
 • Connector: Type-A
 • Snelheid²:
  – USB 3.2 Gen 1
  – 8GB – 128GB: 250MB/s read, 180MB/s write
  – 256GB: 230MB/s read, 150MB/s write
  – USB 2.0
  – 8GB – 256GB: 30MB/s read, 20MB/s write
 • Dimensies: 9 mm x 21.9 mm x 12.0 mm
 • Waterdicht³: Tot 120cm; IEC 60529 IPX8
 • Operationele temperatuur: 0°C tot 60°C
 • Opslagtemperatuur: -20°C tot 85°C
 • Compatibiliteit: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Garantie/Ondersteuning: Gelimiteerde 5-jaar garantie met gratis technische ondersteuning
 • Compatibel met: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x – 12.x.x)
¹ Een deel van de vermelde capaciteit op een Flash-opslagapparaat wordt gebruikt voor formattering en andere functies en is dus niet beschikbaar voor gegevensopslag. De feitelijk beschikbare capaciteit voor gegevensopslag is dus minder dan wat op de producten wordt vermeld. Ga voor meer informatie naar de Kingston Flash-geheugengids.
² Snelheid kan variëren afhankelijk van host hardware, software en gebruik.
³ Het product moet schoon en droog zijn voor gebruik en de dop moet erop zitten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Nederlandse start-up Slide maakt gordijnen slim en haalt bijna 1 miljoen op

Het tv-kijken van vandaag