in

Het tv-kijken van vandaag

In een wereld waar het lijkt alsof er elke dag een nieuw streamingplatform uit de grond wordt getrokken, is het moeilijk om de juiste speld uit de hooiberg te vissen. 

Naast de online streamingplatforms heb je ook nog eens de meer ouderwetse offline tv-abonnementen. Steeds vaker worden deze gecombineerd, maar doordat er zoveel zijn om uit te kiezen, is het lastig om het voordeligste tv-abonnement te vinden in de overvolle hooistapel. NLZIET is een van de platforms die tv en streaming combineert, en blijkt daarmee ook de goedkoopste te zijn. 

NLZIET is een service die is ontstaan uit een uniek samenwerkingsverband tussen RTL, NPO en Talpa (voorheen SBS), waardoor het mogelijk wordt gemaakt om online naar de 37 tv-zenders te kijken van deze grote Nederlandse zendergroepen. 

De prijzen van traditionele tv-abonnementen blijven stijgen. Zo gaat de prijs van een Ziggo abonnement in juli weer met gemiddeld €2,12 omhoog per maand. De prijs voor een NLZIET-abonnement blijft bijvoorbeeld stabiel, op een betaalbare €7,95 per maand. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om je traditionele tv-abonnement de deur uit te gooien, en over te stappen op een van de meer kostenefficiënte streaming platforms.

Niet alleen de prijs van online streaming is aantrekkelijk, ook het gebruiksgemak is een stuk beter. Zo zit je niet vast aan een tv, maar kun je ook je telefoon, laptop of tablet gebruiken om live én on-demand te genieten van je favoriete series, films en programma’s, allemaal in een app. Het enige wat je nodig hebt is een internetconnectie.

Meer en meer mensen kiezen er dus voor om hun traditionele tv-abonnementen stop te zetten in ruil voor een streaming abonnement. Onderzoek wijst erop dat vooral de jongere generatie (tussen de 18-29 jaar) sneller overstappen. Meer dan een kwart van deze groep blijkt een voorkeur te hebben voor streaming services.

Hetzelfde onderzoek wijst erop dat meer dan tweederde van de mensen die uitsluitend streaming platforms gebruiken, minder dan twee uur per dag ‘tv’ kijken. Tweederde van de mensen die uitsluitend traditioneel tv kijken, echter, blijken doorgaans meer dan twee uur per dag tv te kijken. Naast goedkoper, ook tijdbesparend dus!

De lagere kosten en het gebruiksgemak zijn de grootste redenen voor mensen om over te stappen op de streaming services. Daarnaast is er vaak ook nog eens meer aanbod voor films, series en tv-programma’s, en is het makkelijker om zelf te beslissen wat je wil kijken, in plaats van je te moeten houden aan het vaste rooster van tv.

In een wereld waar het lijkt alsof er elke dag een nieuw streamingplatform uit de grond wordt getrokken, is het misschien moeilijk om de juiste speld uit de hooiberg te vissen, maar het is in ieder geval beter dan die hooiberg met traditionele tv-abonnementen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Kingston Digital lanceert nieuwste hardwareversleutelde USB-stick voor gegevensbeveiliging

Slechts 25% van Nederlanders neemt eigen streamingabonnement als delen niet meer kan