in

Introductie iPhone 15 geeft ook een boost aan de refurbished markt

Refurbished toestellen; een budgetvriendelijk alternatief én duurzaam voor het milieu – Terwijl de nieuwe iPhone 15 ongetwijfeld weer een stormloop teweegbrengt, biedt de komst van het toestel ook kansen voor de snelgroeiende refurbished markt.

Veel consumenten wisselen hun oude toestel in, waardoor verschillende modellen – waaronder de amper één jaar oude iPhone 14 – een tweede leven krijgen. Goed voor het milieu en ook voor de portemonnee van consumenten die een moderne smartphone op de kop willen tikken.
‘Oude’ iPhones komen steeds vaker op de refurbished markt terecht. Dat biedt unieke kansen voor klanten die een upgrade van hun telefoon zoeken, maar daarbij ook denken aan de financiële en ecologische impact van hun aankoop. Terwijl de iPhone 15 over een heleboel nieuwe functionaliteiten beschikt, bouwt het toestel voornamelijk verder op technologie die in vorige iPhones al aanwezig was. Refurbished telefoons vormen dus een uitstekend alternatief voor een nieuwe smartphone.

Dezelfde kwaliteit en prestaties

Refurbished betekent dan ook niet hetzelfde als tweedehands. Waar een tweedehands model bijvoorbeeld weinig garanties biedt op het gebied van kwaliteit en prestaties, kun je bij een refurbished apparaat erop vertrouwen dat alle functionaliteiten uitstekend werken. “Voordat we een smartphone verkopen, onderwerpen we het toestel aan een grondige technische controle met een checklist die uit maar liefst 52 stappen bestaat. Refurbished verlengt de levensduur van apparaten en helpt zo ook om de elektronische afvalberg te verkleinen”, zegt Martine Hardeveld Kleuver, Country Manager Nederland & België bij Swappie, de grootste iPhone refurbisher in Europa.
Het is intussen alweer zestien jaar geleden dat de eerste iPhone een revolutie veroorzaakte in onze manier van communiceren, werken en leven. Nog steeds krijgt het toestel ieder jaar een upgrade met tal van nieuwe features. “Tegelijkertijd zien we dat consumenten nu ook meer bezig zijn met duurzaamheid. Samen met andere refurbished spelers laten we daarom een frisse wind door de markt waaien. Klanten die een iPhone 15 willen kopen, krijgen de keuze om hun oude iPhone aan ons te verkopen. Wij verlengen dan de levenscyclus en verzekeren dat een andere gebruiker ermee verder kan werken zonder op prestaties of features in te leveren”, zegt Martine Hardeveld Kleuver.

Tot 78% minder uitstoot bij refurbished iPhone

De markt van refurbished smartphones groeit erg snel en dat is een uitstekende zaak als je bedenkt dat de CO2-uitstoot van een refurbished iPhone 78% lager ligt dan die van een nieuw toestel. In 2021 heeft enkel Swappie al bijgedragen aan een besparing van maar liefst 23.500 ton emissies.

“De refurbished markt helpt ons een duurzaam evenwicht te vinden tussen het kopen van nieuwe smartphones, zoals nu met de iPhone 15, en het verlengen van de levenscyclus van oudere modellen die daardoor een nieuwe eigenaar zoeken. En wat het extra mooi maakt is het feit dat we zo een groter aantal consumenten van een hoogwaardige smartphone-ervaring laten genieten”, aldus Martine Hardeveld Kleuver.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Logitech Logi Dock review

Kingston IronKey breidt mobiele gegevensbescherming uit op militair niveau met paradepaardje D500S