in ,

DigiTest: Logitech Logi Dock review

Dag rommel… Hallo Logi Dock! Ik weet niet hoe het er bij jullie op het bureau van je (thuis)kantoor uit ziet, maar wij werken hier bijvoorbeeld met MacBooks gekoppeld aan een groot scherm. Mijn M1 variant heeft maar 2 USB-C aansluitingen dus wij zijn zeker gebaat bij een dockingstation.

Het logi Dock biedt echter heel wat meer dan alleen maar poorten voor het aansluiten van je randapparatuur dus ‘Dag Rommel… Hallo Logi Dock’ dekt wat ons betreft de lading niet helemaal!

Looks

De Logi Dock komt in twee verschillende varianten met een lichtgrijze en donkergrijze kleurstelling. Een fraaie matte uitstraling met stof afgewerkt ivm de aanwezige speakers. Duidelijk icoontjes aan de bovenzijde en wat ons betreft écht top: Alle ingangen bevinden zich aan de achterzijde. Veel dockingstrations hebben namelijk aan beide zijden aansluitingen wat de looks niet ten goed komt. De Logi Dock is wel iets dikker maar heeft dan ook letterlijk meer inhoud dan alleen kabels aansluiten, het is gewoon écht een fraaie toevoeging op ieder bureau!

Aansluitingen

Veel, heel veel… Check onderaan deze review het complete lijstje maar. We lichten er even een paar uit. Uiteraard kun je gemakkelijk je laptop via USB-C verbinden met je docking. Je heb dan de mogelijkheid om twee monitoren aan te sluiten via HDMI en/of Displaypoort 1.4 aansluiting. Maar wat dacht je van een Bluetooth knop om apparaten mee te koppelen… Erg handig. Er is ook een beveiligingsaansluiting aanwezig (Kensington-beveiligingssleuf). Missen we dan helemaal geen aansluitingen? Eigelijk wel… Wat ons betreft had er wel een (gigabit) LAN-poort bij gemogen.

Features

Heel veel apparaten koppelen spreekt dus voor zich maar nu komt het, de Logi Dock heeft ingebouwde speakers en microfoons, een Alles-in-een-dock dus eigenlijk. Met een druk op de middelste (touch)knop kan je namelijk direct deelnemen aan een vergadering, met een andere knop demp je de audio of zet je de vergader-video-stream aan en uit, voor als je even wat privacy wilt. Je kunt zelfs een kalenderintegratie (Office 365 / Google Calander) gebruiken om direct deel te nemen aan een vergadering, je moet hiervoor wel de desktop-App installeren.

De Logi Dock heeft ingebouwde speakers en microfoons, een Alles-in-een-dock dus eigenlijk…

Aan de bovenzijde van de Logi Dock bevinden zicht 6 kleine gaatjes waaronder de microfoons zich bevinden. Deze zorgen ervoor dat je stem goed wordt opgevangen en je duidelijk verstaanbaar bent voor andere mensen in de vergadering. Een speciaal algoritme zorgt er gelijktijdig voor dat achtergrondgeluiden onderdrukt worden, zoals de irritante waaier die op dit moment aan staat in ons oververhitte kantoor. De onzichtbare stereospeakers zorgen er voor dat je iedereen in de vergadering goed verstaat, wil je het geluid niet over de speakers wilt laten lopen kan je ook gewoon een Zone Wireless (Plus)-headset opzetten of doe je Zone True Wireless Earbuds in. Logi Dock schakelt op automatisch over.

Aangezien je niet heel de dag wilt vergaderen is het zonde om de speakers niet vaker te gebruiken. De optie om gewoon muziek af te spelen is dus ook aanwezig en het geluid klikt echt mooi vol met een goede bass. Je kunt gewoon je smartphone of tablet via Bluetooth koppelen om muziek af te spelen. Hierboven gaf ik al aan dat alle aansluitingen aan de achterzijde zaten maar er bevindt zich toch een verdwaalde USB-C aansluitingen aan de zijkant. Niet zomaar eentje maar een 100W oplaadpunt voor welk apparaat je maar wilt.

Desktop-App LogiTune

Voor de complete vergaderbeleving moet je de LogiTune App installeren, hier zouden we zowat een eigen review over kunnen schrijven. Van kalenderintegratie tot webcam controle of audio aanpassen naar persoonlijke voorkeur. Check hier de website met uitgebreide uitleg van alle opties.

Conclusie

Wauw! Maar écht… In een handomdraai staat de Logi Dock op je bureau en is er geen snoer meer te zien! De vergaderfuncties en mogelijkheid tot afspelen van muziek maken van de alles-in-een-docking een must-have voor ieder bureau.


CAP: € 449,99

Poorten:

  • 1x HDMI v. 2.0 (ondersteuning tot 4K, d.w.z. 3840 x 2160 bij 60 Hz HDR)
  • 1 x DisplayPort 1.4 (ondersteuning tot 4K, d.w.z. 3840 x 2160 bij 60 Hz HDR)
  • 2 x USB-A
  • 1 x USB 3.1 gen. 1 (5 Gbps) met 4,5 W opladen
  • 1 x USB3.1 Gen 1 (5 Gbps) met 7,5 W snel opladen
  • 3 x USB-C
  • 2 x USB 3.1 gen. 1 (5 Gbps) met 4,5 W opladen1
  • 1 x USB3.1 Gen 1 (5 Gbps) met 7,5 W snel opladen
  • 1 x USB-C-upstream 1 x AC-stroom (230 W, 19,5 V)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Copaco en Linksys starten samenwerking in de Benelux

Introductie iPhone 15 geeft ook een boost aan de refurbished markt