in

Kleine speakers, groots geluid

Met de lancering van het nieuwe MX 5.1 systeem toont Mirage dat luidsprekers met goede kwaliteit niet veel ruimte in hoeven nemen. Het nieuwe MX systeem bestaat uit vijf kleine satellietluidsprekers van slechts tien centimeter hoog en een compacte subwoofer. De satellieten zijn eenvoudig op te nemen in het interieur zonder dat ze opvallend aanwezig zijn.

Het geheim achter de geluidsprestaties heet Omnipolair. Dit is een unieke en door Mirage gepatenteerde luidsprekerfilosofie die er voor zorgt dat geluid rondom de luidspreker uit wordt gestraald. Hierdoor wordt gebruik gemaakt van de reflecties van wanden en plafond waardoor een levensecht, driedimensionaal geluidsbeeld wordt gecreëerd. De luidsprekertechniek die dit mogelijk maakt bestaat uit een Omniguide, de UFO-vormige tweeter, en een schuin daaronder geplaatste woofer. Samen zorgen zij voor de optimale afstraalverhouding van dertig procent direct en zeventig procent indirect geluid.

De subwoofer kent ook bescheiden afmetingen: 20 x 20 x 20 cm. Deze M-M6 maakt gebruik van drie 6,5 inch woofers die worden aangestuurd door een 800 Watt sterke versterker. Het complete MX 5.1 systeem heeft een verkoopprijs van 899 euro, de afzonderlijke luidsprekers zijn los leverbaar. Eén MX Satelliet luidspreker heeft een verkoopprijs van 149 euro, de M-M6 subwoofer kost 399 euro.

Het systeem en de losse luidsprekers zijn vanaf nu beschikbaar bij uw geautoriseerde Mirage dealer. Meer informatie en dealeradressen kunt u terug vinden op www.lookenlisten.nl.

Microsoft richt spotlights op zichzelf

Sony en Vodafone voorzien nieuwe VAIO-notebooks van mobiel internet