in

Leren, lesgeven en digitaal creëren wordt gemakkelijk met Wacom en Chromebook

Wacom voor het onderwijs – Wacom maakt zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke pentablets en displays beschikbaar voor de groeiende groep Chromebook-gebruikers.

De One by Wacom is nu de eerste pentablet die de “Works With Chromebook”-certificering heeft ontvangen, waardoor het niet alleen een ideale tool vormt voor studenten, docenten en jonge creatieve gebruikers maar ook een nuttige aanvulling op vele systemen in de klas of thuis.
Wacom gaat door met het uitbreiden van zijn inspanningen om de educatieve sector te ondersteunen met de noodzakelijke oplossingen en services voor het creëren van docent- en studentvriendelijke technologie voor het digitale klaslokaal. Als volgende belangrijke stap kondigde Wacom vandaag aan dat zijn One by Wacom-pentablet het eerste Wacom-apparaat vormt dat volledig compatibel is met Chromebooks en de “Works With Chromebook”-certificering heeft ontvangen. Wacom wil docenten en studenten helpen, optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van een Wacom-pen in het onderwijs en bouwt een bibliotheek met content op waarin alle informatie over Wacom for Education met Chromebook wordt geconsolideerd. Bovendien heeft het bedrijf een “Teachers for Teachers”-ondersteuningsnetwerk geïntroduceerd. Om daarnaast te kunnen voldoen aan de uiteenlopende eisen van de onderwijssector, hebben schoolbesturen en institutionele inkopers nu toegang tot alle Wacom-producten via een enkel contactpunt, van standalone tools voor docenten en studenten tot geïntegreerde oplossingen voor scholen en instellingen.

Digitalisering heeft grote voordelen voor de onderwijssector. Maar blijkt ook voor uitdagingen te zorgen

“Digitalisering heeft grote voordelen voor de onderwijssector. Maar blijkt ook voor uitdagingen te zorgen”, aldus Faik Karaoglu, Executive Vice President van Wacom’s Branded Business. “Als pionier op het gebied van digitale pentechnologie doet Wacom er alles aan om docenten, studenten en bestuurders van betrouwbare, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossingen te voorzien. De nieuwe compatibiliteit met Wacom-pentablets en -displays maakt digitaal creëren, werken en lesgeven tot een zo natuurlijk mogelijke ervaring en biedt gebruikers meer mogelijkheden om met hun Chromebook te werken.

Wacom en Chromebook tillen digitaal leren naar een hoger niveau

De digitale pen vormt een krachtige tool in het onderwijs. Docenten en studenten kunnen hiermee gebruikmaken van een natuurlijk handschrift voor het maken van aantekeningen, het oplossen van wiskundeproblemen, diagrammen tekenen en visuele uitleg geven op een manier die net zo intuïtief is als in de klas op een klassiek schoolbord. Met name bij onderwerpen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde komen de voordelen van een digitale pen goed tot hun recht.

Door een One by Wacom-pentablet te combineren met de voordelen van Chromebook, beschikken studenten en docenten over een waardevolle upgrade voor hun bestaande apparatuur en worden scholen voorzien van een probleemloze oplossing, op locatie, in hybride scenario’s of voor lesgeven en leren in een thuisomgeving. Samen werken zij met een keur van online onderwijstools, zodat docenten en studenten gemakkelijk op meerdere apparaten in real-time contact kunnen maken, interacties kunnen aangaan en kunnen samenwerken vanaf verschillende locaties.

Chromebooks voorziet studenten, docenten en bestuurders van een eenvoudige maar krachtige oplossing voor snel, intuïtief en gemakkelijk te beheren computergebruik met totale lage eigendomskosten. Hoewel recente Chromebooks vaak zijn uitgerust met pennen die werken op hun ingebouwde scherm, hebben gebruikers nu de optie om een simpel accessoire aan te sluiten als zij een upgrade willen uitvoeren of hun Chromebooks willen uitbreiden met speciale peninvoer op een ander oppervlak dan het hoofdscherm. Wacom werkt daarom met Google aan het uitbreiden van de compatibiliteit om extra Wacom-apparaten op te nemen en meer pentablets en displays te kunnen aanbieden voor een groeiende groep Chromebook-gebruikers.

One voor een soepele start

De One by Wacom-pentablet maakt het gemakkelijk om digitaal te gaan werken omdat dit apparaat naadloos kan worden aangesloten op elke Chromebook met USB-A-aansluiting en de meest recente Chrome OS-versie. Het kan standaard worden gebruikt en vereist geen stuurprogramma en geen software. De soepel reagerende, ergonomische, drukgevoelige pen biedt gebruikers een natuurlijke manier om te schrijven, schetsen, tekenen of content te bewerken op de Wacom-pentablet die is verbonden met de Chromebook. De pen bevat geen batterij en werkt zonder opladen uitsluitend op het oppervlak van dit Wacom-apparaat. Hij is licht, perfect uitgebalanceerd en kan urenlang comfortabel worden gebruikt. De ervaring voelt meteen vertrouwd, zoals bij een pen op papier of een markeerstift op een whiteboard.

One by Wacom en Chromebook vormt tevens een prima manier om digitale creativiteit te gaan verkennen met een groeiend aantal teken-, schilder- en fotobewerkingstoepassingen die speciaal voor Chrome OS zijn gemaakt. One by Wacom wordt volledig ondersteund door de onlangs geïntroduceerde CLIP STUDIO PAINT tekensoftware voor Chrome OS van Celsys.

Clip Studio Paint for Chromebook omvat alle functies en biedt dezelfde mogelijkheden als de Android-, Galaxy-, Windows-, macOS-, iPad- en iPhone-versies

“Clip Studio Paint for Chromebook omvat alle functies en biedt dezelfde mogelijkheden als de Android-, Galaxy-, Windows-, macOS-, iPad- en iPhone-versies”, aldus Kei Narushima, President van Celsys. “Hoewel onze langdurige partner Wacom is toegetreden tot het “Works With Chromebook”-certificeringsprogramma, werkt Celsys aan Chromebook-ondersteuning voor Wacom-apparaten om een soepele creatieve ervaring te kunnen bieden aan alle makers van digitale content. Met onze stap voorwaarts in de Chromebook-ruimte, is de alliantie tussen Clip Studio Paint en Wacom nog sterker geworden.”

One by Wacom is nu compatibel met Chromebook-, Windows- en Mac OS-apparaten. Het apparaat maakt gebruik van bedrijfseigen Wacom-technologie die uitsluitend werkt op het speciale tabletoppervlak, volledig gescheiden en zonder storing te ondervinden van pennen op het scherm die zijn gebaseerd op de USI-penstandaard (Universal Stylus Initiative)* en worden meegeleverd met de Chromebooks of kunnen worden aangeschaft als accessoires. One by Wacom-pentablets worden aangeboden in twee compacte formaten en zijn beschikbaar in de Wacom eStore en bij bepaalde wederverkopers voor een adviesprijs vanaf EUR 39,90 en GBP 35,99 voor de kleine versie en EUR 59,90 en GBP 49,99 voor de middelgrote pentablet.**

Ondersteuning en oplossingen van docenten voor docenten

Wacom streeft ernaar docenten, begeleiders en studenten de tools en oplossingen te bieden die zij nodig hebben om online les te geven of te volgen. Vanwege het enorme netwerk van lokale partners kunnen klanten in vele talen een beroep doen op lokale ondersteuning. Daarnaast introduceert Wacom een nieuw netwerk om docenten en gemeenschappen met elkaar te verbinden voor ondersteuning en uitwisseling van ervaringen. Om de overgang naar online lesgeven zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft Wacom op de speciale Wacom for e-learning pagina’s een schat aan informatie en nuttige tips verzameld en is Wacom een samenwerkingsverband aangegaan met vijf toonaangevende educatieve softwaretoepassingen. Collaboard, Explain Everything, Kami, Limnu en Pear Deck bieden krachtige interactieve tools voor whiteboardgebruik, video-onderwijs en online samenwerking ter ondersteuning van de verschuiving van leren en lesgeven naar het digitale klaslokaal. Deze zijn volledig compatibel met Chromebook en maken nu deel uit van de speciale softwarebundels voor het onderwijs van Wacom die beschikbaar zijn voor de One by Wacom-, Wacom Intuos- en Wacom One-penapparaten.

*Wacom is vanaf het begin lid van de USI geweest en ondersteunt het gevolgde beleid
** Alle prijzen in EUR en GBP zijn adviesprijzen incl. btw.
Chromebook is een handelsmerk van Google LLC.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

KEF kondigt de nieuwe KC62 subwoofer aan met Uni-Core technologie

Nieuw: Training fysieke belasting