in

KEF kondigt de nieuwe KC62 subwoofer aan met Uni-Core technologie

KEF is terug met drie innovatieve technologieën ontwikkeld, met zoals altijd oog voor design en excellent geluid. Diepe en krachtige bassen zijn niet langer alleen het speelveld van grote subwoofers.

De KEF-ingenieurs hebben met uitzonderlijke technieken en creativiteit een geheel nieuwe benadering en technologie ontwikkeld die het originele geluid van muziek en films nauwkeurig weet te reproduceren. Alle impact en emotie wordt feilloos doorgegeven. Dankzij de innovatie technologieën van KEF heeft de KEF KC62 Uni-Core Force-Cancelling subwoofer het design van subwoofers voor altijd veranderd. Dit nieuwe product kan een breed scala van producties aan, van diepe, lage bas tot aan strakke, lage bas.

Laat je niet misleiden door het formaat

Met een nieuw compact en gestroomlijnd ontwerp levert de KC62 subwoofer ongekende diepte en adembenemende nauwkeurigheid in gelijke mate. Dit is het resultaat van de baanbrekende Uni-Core-technologie, waarop patent is aangevraagd, een geheel nieuwe kijk op subwoofer-engineering. KEF brengt een revolutie teweeg in de traditionele verwachtingen van wat een subwoofer kan bereiken, met name als het gaat om de force-cancelling van de KC62. Het
Uni-Core-ontwerp levert een ultra compact formaat en grote prestaties, wat de kern vormt van de innovatieve KC62.

Uni-Core

Om zowel ongekende prestaties als de voordelen van force-cancelling te leveren, combineert Uni-Core de twee door middel van een enkel motorsysteem met concentrisch en overlappend geordende spreekspoelen. Hierdoor kan de kast

grootte met meer dan een derde worden verkleind, terwijl de driver-excusion gelijk dan wel groter is dan een veel grotere subwoofer; meer output en diepte vanuit minder ruimte. Uni-Core stelt de subwoofer in staat om hoge prestaties te bereiken en een krachtig, dynamisch, nauwkeurig geluid te leveren in een ultra compact formaat.

De KC62 bewijst zijn veelzijdigheid met nauwkeurige en diepe bassen, snelheid en kracht. Samen met de ruimtebesparende Uni-Core zorgen een tweede en derde technologie ervoor dat de subwoofer op bovengenoemde manieren uitblinkt.

P-Flex Surround, ook wel bekend als Origami Surround

De P-Flex Surround is een gloednieuwe driver-surround, waarop patent is aangevraagd. Het is bestand tegen de akoestische druk in de kast zonder de gevoeligheid te beperken op dezelfde manier als traditionele surround-ontwerpen. Om dit te bereiken is het uniek geplooid op een manier die is geïnspireerd door de Japanse kunst van het vouwen van papier, wat zichzelf de bijnaam Origami Surround oplevert. Het is dit nauwgezette ontwerp dat de interne luchtdruk weerstaat zonder overmatige massa toe te voegen, waardoor de driver kan bewegen zoals vereist door het audiosignaal. Het resultaat is een diepere bas verlenging en een nauwkeurigere, gedetailleerdere basweergave en reductie van vervorming.

Smart Distortion Control-technologie

Dit sensorloze beweging-feedbacksysteem helpt zelfs de kleinste afwijkingen te corrigeren. Het doet dit door de stroom in de spreekspoelen te meten en eventuele niet-lineaire vervormingen te detecteren en te corrigeren, wat een nauwkeurigere, minder gekleurde basweergave oplevert. De nieuwe benadering vermindert de interactie tussen signaal, versterker en driver, waardoor de kans op vervorming drastisch afneemt. Ook op de Smart Distortion Control-technologie is patent op aangevraagd.

Kracht waar je niet omheen kan

De prestaties van de KC62 worden nog verder verfijnd door een op maat gemaakte selectie van intern ontworpen DSP-algoritmen (Digital Signal Processing) in de vorm van KEF’s Music Integrity Engine. Algoritmen, waaronder iBX (Intelligent Bass Extension) en SmartLimiter, die het signaal continu analyseert om clipping te voorkomen, werken samen om de perfecte relatie tussen alle componenten te garanderen.

Het laatste stukje van de puzzel is versterking, die de KC62 in overvloed heeft. De dubbele drivers worden aangedreven door 1.000 W RMS (2 x 500 W) speciaal ontworpen Klasse D-versterking, wat zorgt voor uitzonderlijke niveaus van controle en de mogelijkheid om plotselinge uitbarstingen van kracht te leveren wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer je geniet van een energieke actiescène in jouw favoriete film. Dit wil je meemaken; listen and believe.

Een goed aangesloten en veelzijdige subwoofer

De KC62 is ook ongelooflijk veelzijdig, met een verzameling aansluiting opties waardoor hij op vrijwel elk audiosysteem kan werken. De lijnuitgang met HPF zorgt voor een uitzonderlijke fijn afgestelde integratie, terwijl KEF SmartConnect verbindingsproblemen elimineert. De KC62 sluit ook aan op de KW1-adapterset voor draadloze compatibiliteit.

Overal dezelfde prestaties

Een ingewikkeld ontwerp vereist geen ingewikkelde installatie. De KC62 kan sonisch worden geïntegreerd in elke omgeving of luisterruimte. Dit kan dankzij de vijf vooraf ingestelde Room Placement Equalisation-functie, die ervoor zorgt dat je dezelfde prestaties krijgt van de KC62, ongeacht waar je hem plaatst. Bereik naadloze integratie in de vrije ruimte, naast de muur, in een hoek, genesteld in een kast of met de speciale appartement modus.

Feilloos design

Door het ontwerp kan de KC62 sonisch werken in elk huis. Het is daarnaast een esthetisch mooie toevoeging aan de ruimte. De KC62 is gemaakt van extruded aluminium, waardoor een gebogen kast ontstaat die vorm en functie, kracht en schoonheid perfect combineert. Hoewel ze klein genoeg zijn om in het decor op te gaan, maken de afwerkingen Carbon Black en Mineral White KC62 zeker een mooi statement.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021

Leren, lesgeven en digitaal creëren wordt gemakkelijk met Wacom en Chromebook