in

LG Touch Watch Phone 


LG Electronics lanceert de eerste mobiele telefoon in de vorm van een stijlvol kwaliteitshorloge. Voor het eerst is een dergelijk multifunctioneel horloge meer dan een futuristische gadget uit een Bond-film of Knightrider-aflevering. De LG Touch Watch Phone (GD910) biedt alles wat een mobiele telefoon vandaag de dag moet hebben, zoals een touchscreen, 3G-netwerkverbinding, spraakherkenning, mp3-speler, handsfree functie en Bluetooth. Dit alles in de vorm van een elegant en exclusief designhorloge waarvan slechts 150 exemplaren nog in 2009 op de Nederlandse markt komen.

“Onze Watch Phone is meer dan een prototype met een prijskaartje”, zegt Bas Tulner, Category Marketing Manager LG Mobile Benelux. “Deze gebruiksvriendelijke telefoon steekt op het gebied van stijl, comfort en robuustheid luxe horlogemerken naar de kroon. De Watch Phone is een sterk staaltje ontwerp en ontwikkeling. Met name de touchtechnologie is uniek op een horloge.”

LG loopt al langer voorop in touchtechnologie – een belangrijke factor bij de bediening van de nieuwe Watch Phone. Zo lanceerde LG al in 2007 de eerste mobiele telefoon ter wereld, die volledig te bedienen is via het touchscreen: de LG PRADA. Sindsdien heeft LG de touchtechnologie verder geperfectioneerd. Jaren van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling komen tot uiting in de intuïtieve bediening en het gebruiksgemak van de Watch Phone.

“Het ontwerpen van een compact touchscreen zoals op de Watch Phone is een veel uitdagender klus dan het ontwerpen van een groter scherm”, zegt Tulner. “Voor een prettige bediening moet het scherm uiterst precies reageren en gevoelig zijn. Met traditionele technologie was dit niet mogelijk. Daarom hebben we voor de Watch Phone een speciaal 1,4-inch scherm ontwikkeld. Dit reageert zeer nauwkeurig en heeft een opvallend scherpe beeldweergave.”


Een andere uitdaging bij de ontwikkeling van de Watch Phone was het compacte formaat van de componenten. Dit vroeg om innovatieve oplossingen. En het resultaat mag er zijn: de Watch Phone herbergt de nieuwste, meest geavanceerde telefoonfunctionaliteit in miniatuurformaat. Zo ondersteunt de telefoon 3G HSDPA-netwerken, bellen via de luidspreker en videotelefonie. Daarnaast heeft LG het waterbestendige horloge voorzien van een mp3-speler en Bluetooth. Dit laatste is een opvallende, onderscheidende feature: geen enkel ander horloge ondersteunt Bluetooth.

James Bond of Michael Knight, die in zijn horloge praat. Voor menig filmliefhebber zijn dit bekende beelden. Bellen met de Watch Phone werkt echter veel eenvoudiger via een Bluetooth-headset. Daardoor is het niet nodig om het horloge naar je mond te brengen om te telefoneren. Doordat LG het robuuste telefoonhorloge ook heeft uitgerust met speech-to-text-technologie en spraakherkenning, is het zelfs mogelijk te sms’en zonder een letter in te toetsen. Dit is bovendien ideaal voor bellers die hun handen vrij moeten houden tijdens bijvoorbeeld het autorijden. 

Niet alleen op het gebied van functionaliteit, maar ook qua looks overtreft de LG Touch Watch Phone het beste wat Hollywood te bieden heeft. LG heeft dit unieke apparaat vervaardigd uit krachtig materiaal van de beste kwaliteit. Gelouterde industriële designers tekenden voor het ontwerp van de Watch Phone. Ze creëerden een horloge dat zelfs de meest stijlbewuste trendsetters niet misstaat – het ideale fashionitem om bij elke gelegenheid de show te stelen. 

LG introduceert de Watch Phone geleidelijk in verschillende landen wereldwijd. Het multifunctionele horloge is in Nederland vanaf medio oktober 2009 selectief verkrijgbaar voor de consumentenadviesprijs van 1.499 euro (incl. btw). Om de uniciteit van de 150 exemplaren te garanderen, levert LG de genummerde, exclusieve gadgets met een certificaat.

Game Queen gezocht

PSPgo voor lekker mobiel gamen