in

Logitech Zone 300 en Zone 305

Betaalbare, draadloze headsets met noise-cancellation, multipoint Bluetooth en meer – Beweeg vrijuit tot wel 30 meter zonder verbinding te verliezen, schakel automatisch tussen verschillende apparaten en neem deel aan videovergaderingen via de grootste vergaderplatformen ter wereld. Allemaal in één betaalbare, draadloze headset

Vandaag de dag werken mensen niet uitsluitend meer op kantoor en brengen zij ook onderweg, thuis, op flexwerkplekken, in koffietentjes of waar dan ook heel wat uren door om hun werk gedaan te krijgen. Hier kan het vinden van een rustig plekje om geconcentreerd te werken een uitdaging zijn. Om dit probleem op te lossen én om mensen een vrije, draadloze ervaring te bieden zodat zij niet te lang op één plek blijven zitten – een ander probleem van deze tijd – introduceert Logitech de Zone 300: een betaalbare, draadloze headset die is ontworpen vanuit duurzame principes, over goede geluidskwaliteit beschikt en noise-cancellation bevat. Daarnaast kondigt Logitech de Zone 305 aan, dezelfde headset maar aanvullend uitgerust met enkele features die afgestemd zijn op de behoeften van bedrijven.

Altijd goed te verstaan, iedereen goed te verstaan

Niemand zit erop te wachten om zichzelf te moeten herhalen tijdens een videovergadering. Zone 300 en Zone 305 helpen gebruikers om altijd duidelijk gehoord te worden en bevatten twee noise-cancelling microfoons. Beide microfoons werken samen met een aangepast algoritme om achtergrondgeluiden te onderdrukken, zodat de spreker niet wordt afgeleid
Daarnaast is het personaliseren van de audio een fluitje van een cent. Pas het geluid naar wens aan via Logi Tune (beschikbaar op desktop en als mobiele app), door onder andere te sleutelen aan de EQ en het niveau van de microfoon. Ook is de Zone 300 compatibel met verschillende toonaangevende videovergaderplatformen, zodat gebruikers ook flexibel kunnen zijn in hun keuze voor een favoriet platform.

Beweeg vrijuit, blijf verbonden

Naast drukke werkomgevingen vormt ‘te lang zitten’ een probleem in de moderne samenleving. Daarom zijn de Zone 300 en Zone 305 ontworpen om vrijuit te bewegen (tot wel 30 meter) en tegelijkertijd verbonden te blijven. De headset bevat namelijk multipoint Bluetooth. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld switcht van zijn laptop naar zijn smartphone, dan switcht de headset automatisch mee.

Zone 300 biedt maar liefst 20 uur luistertijd en 16 uur spreektijd op een volledig opgeladen accu. Vergeten op te laden? Geen zorgen, want na vijf minuten is de batterij weer voldoende opgeladen om een uur spreektijd te bieden. Het lichtgewicht ontwerp van de headset weegt slechts 122 gram en de zachte oorkussens zorgen ervoor dat de headset de hele dag comfortabel kan worden gedragen.

Logitech Zone 305 – Gemaakt voor business

Naast de Zone 300 brengt Logitech vandaag de Zone 305 uit. Dit is een headset van dezelfde kwaliteit en met hetzelfde uitgebreide pakket aan features als de Zone 300, maar dit model beschikt over aanvullende features die specifiek inspelen op de behoeften van bedrijven. Zo werkt de Zone 305 met een receiver en is deze gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom, Google Meet en Google Voice. In september verschijnt er ook een variant met Microsoft Teams-certificering via een native Bluetooth-verbinding.

Daarnaast profiteren bedrijven van het 305-model door samenwerking met Logitech Sync-software: het beveiligde, cloud-based managementportaal waar IT-managers apparatuur van individuen binnen de organisatie kunnen monitoren en firmware-updates kunnen uitrollen om apparaten up to date te houden.

Fun fact: De headset weegt ongeveer evenveel als een chocoladereep en is lichter dan de gemiddelde smartphone.

Logitech gaat voor groen

Logitech denkt altijd na over de impact van zijn producten op onze leefomgeving. De toewijding op het gebied van duurzaamheid vormt de basis voor iedere ontwerpbeslissing: van materiaalgebruik en verpakkingen tot de klantervaring. De plastic onderdelen in de Zone 300 bevatten minimaal 42%-gecertificeerd gerecycled plastic (het percentage in de Zone 305 is 55%) en plastic uit oude consumentenelectronica krijgt hierin een tweede leven. Zo wordt de CO2-voetafdruk van Logitech verkleind.

De papieren verpakking van de Zone 300 en Zone 305 wordt geproduceerd met materiaal uit FSC™-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. Door te kiezen voor dit product wordt verantwoord beheer van bossen wereldwijd ondersteund. De CO2-voetafdruk van dit product bedraagt 8.5 kg CO2e en dankzij de vervangbare oorkussens wordt de levensduur van de Zone 300 verlengd.

Adviesprijs en beschikbaarheid

Zone 300 heeft een adviesprijs van 79 Euro en is nu verkrijgbaar in de kleuren Black, Off-White en Rose.

Van de Zone 305 verschijnen er in totaal drie varianten. Op dit moment zijn de Zone 305 (Teams-versie, inclusief receiver) en de Zone 305 (UC-versie, inclusief receiver) al verkrijgbaar en beide hebben een adviesprijs van 109.99 Euro. In september wordt ook de Teams-versie met native Bluetooth (zonder receiver) verwacht met een prijskaartje van 79 Euro.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Revolution 5 Pro: nieuwe update voor shooter-spelers

Standaard internet duurder, sneller wordt goedkoper