in

Marantz investeert in de toekomst van het CD-formaat met de CD 60

De prachtig industrieel ontworpen CD 60 biedt de allerbeste muziek dankzij het gebruik van hoogwaardige onderdelen. Daarnaast kan de luisteraar er hoge-resolutiebestanden via USB mee afspelen.

Marantz introduceert vandaag de hoogwaardige CD 60 cd-speler. Speciaal ontworpen om uitstekende geluidskwaliteit te bieden dankzij een zeer geavanceerd circuit en interne componenten van de beste kwaliteit. De CD 60 is prachtig industrieel ontworpen. Hij is uitzonderlijk stevig en laat je audio warm, vol en dynamisch klinken, zoals alleen Marantz dat kan.

“Momenteel is er vooral aandacht voor de florerende vinylmarkt en de in populariteit stijgende streamingdiensten. Je zou daardoor haast vergeten dat er ook een hele generatie is die hun liefde voor muziek in enorme cd-verzamelingen heeft vastgelegd,” aldus Joel Sietsema, directeur van Marantz. “Marantz stond aan de wieg van de CD-technologie met onze oorspronkelijke speler, de CD 63. De CD 60 laat ons zien waarom we 40 jaar geleden verliefd werden op CD’s. Het levert meer warmte, muzikaliteit en detail dan elk ander speler van zijn klasse.’

Prachtig industrieel design met intuïtieve werking

De CD 60 is gemaakt met moderne materialen in een prachtig architectonisch ontwerp dat smaakvol te combineren is met andere bestaande Marantz-versterkers of als losstaande toevoeging bij ieder hifi-systeem. De CD 60 is een perfecte toevoeging op de recent aangekondigde MODEL 40n geïntegreerde stereoversterker. Samen zijn ze een geweldig krachtig stel voor de mensen die hun cd-verzameling net zo koesteren als hun moderne streaminggemakken. Ook zullen veel consumenten de eenvoudige installatie en bediening van dit apparaat, die niet op een netwerk is aangesloten, op prijs stellen.

Ongeëvenaarde CD-prestaties, plus afspelen via USB

Marantz hielp met het ontwikkelen van het cd-formaat. De CD 60 haalt voordeel uit de veelgeprezen erfenis van techniek en verfijning, waaronder de nieuwste HDAM versterkermodules, een eigen Marantz-technologie, gebruikt in de analoge output stage. De nieuwe HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) zijn superieur in hun totale respons in vergelijking met kant-en-klare IC-chipoplossingen die in andere producten worden aangetroffen. Deze modules zijn verder geoptimaliseerd voor de CD 60 zodat stroom nauwkeuriger wordt geleid. Hierdoor is er aanzienlijk minder vervorming bij hoge frequenties dan bij zijn voorganger. Met ongeëvenaarde muzikaliteit en details in elke opname als gevolg. Naast verbluffende cd-afspeelkwaliteit biedt de CD 60 ook het gemak van een USB-A-poort aan de voorzijde. Hij speelt moeiteloos een ruim aanbod aan digitale bestanden af, zoals MP3, WMA, AAC en WAV, FLAC, HD, ALAC, AIFF (tot wel 192-kHz/24bit) en DSD (tot wel 5.6-MHz) vanaf een aangesloten USB-apparaat.

De technische spierballen van Marantz

De CD 60 bevat een nieuw referentieklasse D/A converter (DAC) (tot wel 192-kHz/24bit en DSD 5.6-MHz) voor optimaal muziekgetrouw geluid met ongekende helderheid over het gehele frequentiebereik. Een uniek bijkomend voordeel van de CD 60 DAC is dat kritische luisteraars kunnen kiezen tussen twee filteropties, waarbij filter 1 een zachte roll-off levert, terwijl filter 2 een scherpere roll-off biedt voor een preciezer beeld. De digitaal naar analoog conversiefase van de CD 60 met HDAM’s creëert een gevoel van moeiteloosheid dat duidelijk wordt tijdens luistersessies.

De CD 60 erft ook de uitstekende Marantz HDAM-SA2 hoofdtelefoon versterkerschakeling met drie standen (laag/midden/hoog) voor een perfecte match met vrijwel elke koptelefoon. De koptelefoonversterker kan ook uitgeschakeld worden wanneer deze niet gebruikt wordt, waardoor ongewenste verstoring wordt voorkomen.

Prijsklasse en beschikbaarheid

De Marantz CD 60 cd-speler is vanaf juni verkrijgbaar bij erkende Marantz-verkooppunten en online op www.marantz.com. De adviesprijs is € 799.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Tip: Herbeleef waardevolle momenten

OnePlus lanceert drie nieuwe producten binnen de OnePlus Nord-serie