in

Marktplaats populairste webshop in Nederland

SEMrush toont 10 best bezochte e-commerce websites in Nederland – Marktplaats.nl is met 4,5 miljoen bezoekers per maand verreweg de populairste e-commerce website onder Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek van online marketingplatform SEMrush naar de bezoeker statistieken van alle Nederlandse e-commerce websites in juli 2017.

Op de tweede plek staat met ruim 2,8 miljoen bezoekers een relatieve nieuwkomer op de Nederlandse markt, de Chinese website aliexpress.com. De derde best bezochte e-commerce website is Booking.com met bijna 2,5 miljoen bezoekers.

Herkomst verkeer
Online marketing platform SEMrush deed verder onderzoek naar de herkomst van het Nederlandse internetverkeer. 53,4% van al het internetverkeer naar webshops in Nederland is direct. Dit houdt in dat de Nederlandse consument in ruim de helft van de gevallen het internetadres van de webshop direct intypt in de browser. 31,2% komt via zoekmachines bij de webshop. Nog eens 7,85% komt bij een webshop via een link op een andere website, 4,8% via een advertentie en 2,7% via social media.

Nederlandse webshops
Laten we buitenlandse webshops en e-commerce websites buiten beschouwing, dan blijft Marktplaats uiteraard op nummer 1 staan, maar wordt dan gevolgd door bol.com met ruim 2,1 miljoen bezoekers. Een opmerkelijke derde plaats is voor de website van de Rabobank. Dit verkeer wordt hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door het doen van online betalingen.

Zoomen we in op het Nederlands verkeer naar webshops vanaf social media, dan zien we de enorme dominantie van Facebook. Dit medium zorgt voor een flinke 71,4% van het internetverkeer naar de webshops die in Nederland actief zijn. Maar ook YouTube draagt haar steentje bij. 7,4% van het verkeer komt bij dit populaire videoplatform vandaan. Opmerkelijk: Twitter komt op de laatste plaats als het gaat om het aanjagen van traffic richting webshops en e-commerce websites. Slechts 4,1% van al het verkeer vanaf social media komt van Twitter.

Buitenlandse bezoekers
Als we kijken naar internetverkeer vanuit het buitenland naar de Nederlandse webshops, dan komt van het totaal aantal bezoekjes 5,4% uit de VS, 5,1% uit België en 2,7% vanuit het VK.

Vindbaarheid via zoekmachines
Zoekmachines zijn een belangrijk middel voor webshops om gevonden te worden. Welke webshops doen het daar het best? Als we kijken naar organische zoekresultaten, dan spant Bol.com de kroon. Zij zijn het best vindbaar door mensen die zoeken naar relevante producten. Bol.com wordt gevolgd door apple.com en op de derde plaats komt beslist.nl.

Het is echter ook mogelijk om te adverteren op zoekmachines. Zo wordt zichtbaarheid gegarandeerd voor de voor de webshop belangrijke zoektermen. Welke bedrijven zijn daar het meest succesvol in (en geven daar per saldo ook met meest aan uit)? Op de eerste plaats staat daar Booking.com. Deze zoek- en reserveringssite voor accommodaties steekt veel energie in haar zoekmachinemarketing. Booking.com wordt gevolgd door Bol.com en op de derde plaats komt Ziggo.nl.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Naar XFI 2017 voor digital audio demo’s en veel meer

Maak kennis met de nieuwe Moto G5S en Moto G5S Plus