in

Muis wordt veertig jaar

Logitech kondigt vandaag aan dat het bedrijf de miljardste muis heeft geleverd. Terwijl Logitech deze mijlpaal viert, is er ook nog een andere reden om even stil te staan bij de muis. Zo werd veertig jaar geleden de eerste computermuis aan het publiek getoond.

Curt Carlson, president en CEO van SRI International is zeer enthousiast over de mijlpaal die Logitech heeft bereikt. Het is een geweldig toeval. Een toonaangevend muisfabrikant viert de levering van de miljardste muis. Dit gebeurt precies in de maand waarin wij uitgebreid stilstaan bij het legendarische debuut van de muis veertig jaar geleden. Doug Engelbart presenteerde toen voor het eerst de muis aan het publiek. De productinnovatie van Logitech sluit nog steeds naadloos aan bij de visie van Engelbart inzake het gereedschap voor interactie en samenwerking.

Meer dan een miljard mensen gebruiken wereldwijd een computer en maken daarbij gebruik van een muis. Naar verwachting komen daar in 2014 nog eens een miljard gebruikers bij (gegevens afkomstig van onderzoeksbureau Gartner).

König Internet Radio

Hapjes en drankjes binnen mobiel handbereik