in ,

Netatmo introduceert Slimme Aircobediening voor het beheer van airco’s en lucht-lucht warmtepompen

Netatmo lanceert vandaag de Slimme Aircobediening. Dit nieuwe plug-and-play product controleert, beheert en monitort een airconditioner of lucht-lucht warmtepomp.

De gebruiker kan naar wens een slim schema instellen, en verwarmen of koelen op elk moment van de dag. Zo beheert de gebruiker het energieverbruik van de airco en lucht-lucht warmtepomp.

Connectiviteit via infraroodtechnologie

De Slimme Aircobediening is compatibel met alle (vaste- en mobiele) airconditioners en lucht-lucht warmtepompen. Het enige wat vereist is een infraroodconnectiviteit en een afstandsbediening met een scherm waarop alle instellingen te zien zijn. Met de omnidirectionele infraroodtechnologie kan de Slimme Aircobediening in elke ruimte worden geplaatst en binnen enkele minuten worden verbonden zonder extra werkzaamheden uit te voeren of aanpassingen aan te brengen aan de bestaande installatie.

De Slimme Aircobediening kan op 10 meter afstand van de airco unit worden geïnstalleerd. Op een meubel of tegen een muur. Mochten er meerdere airco’s in een huis zijn, dan is per airco een Slimme Aircobediening vereist. In de Home + Control app kan de gebruiker wel alle airco’s op afstand bedienen.

Om de compatibiliteit te controleren kijken op: https://check.netatmo.com/nl-nl/energy
Bekende merken die compatibel zijn: LG, Mitsubishi, Samsung Haier, Toshiba en nog veel meer. Mocht de airco niet compatibel zijn, dan leert de Slimme Aircobediening binnen 15 minuten de protocollen van de huidige airco.

Op afstand je huis koelen- of verwarmen in de Home + Controle app

Via de Home + Control app kan de gebruiker moeiteloos een koel- of verwarmingsschema instellen gebaseerd op een dagelijkse routine. In de app is het ook mogelijk om via een smartphone de temperatuur en instellingen op afstand aan te passen. Vaak kunnen smart airco’s alleen binnenhuis worden aangestuurd en niet op afstand. Tijdens de aankomende zomerse dagen kan de gebruiker bijvoorbeeld tussen 14.00 en 16.00 alleen de woonkamer koelen, en de slaapkamers aan het einde van de avond. In de nog verre winter kan het huis worden verwarmd naar een ideale temperatuur.

Analyseer je binnenhuisklimaat

Dankzij de temperatuur- en vochtigheidssensoren volgt en analyseert de Slimme Aircobediening de veranderingen in het binnenklimaat. Deze real-time informatie kan op lange termijn worden geraadpleegd en stelt de gebruiker in staat om de juiste instellingen aan te brengen en het comfort te verbeteren.

Energieverbruik goed beheren en controleren

Door vijf vragen te beantwoorden wordt er een gepersonaliseerde wekelijkse schema opgesteld. Dit scheelt op de energierekening om de airco of lucht-lucht warmtepomp goed te beheren, zonder dit de hele dag aan te laten staan om te koelen en of verwarmen.

De temperatuur en instellingen zijn aan te passen met een smartphone in de Home + Control app. Als een gezinslid eerder thuiskomt dan gepland, is het mogelijk om de airconditioning of verwarming op afstand in te schakelen vlak voor zijn aankomst.
Om het energieverbruik nog beter te beheren, heeft de Netatmo Slimme Aircobediening ook een ingebouwde geolocatie-functie “Eco-Assist”. Deze schakelt de apparaten uit wanneer de gebruiker het huis verlaat en schakelt ze weer in bij zijn terugkeer. In de toekomst wordt het ook mogelijk om de Slimme Aircobediening in automaties en scenarios mee te nemen.

De Slimme Aircobediening is ook compatibel met verschillende spraakassistenten en verbonden ecosystemen, zoals Google Home, Alexa of Apple Home. Bediening en instellingen zijn ook mogelijk met spraak voor extra comfort.

Beschikbaarheid en prijs

De Slimme Aircobediening is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Netatmo eShop. In de komende maanden wordt het beschikbaar bij de gebruikelijke online verkooppunten: Coolblue, bol.com en Tink voor een prijs van €119,99.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Refurbished smartphones populairder dan ooit: 40 procent stijging in ervaring

Altijd en overal extra power, ook voor je vrienden