in ,

Netatmo verwelkomt Google Home met de integratie in haar smart home-oplossingen

Integratie geeft Google Home-gebruikers foutloze smart home-ervaring door spraakbesturing – Netatmo kondigt vandaag aan dat hun beveiligings- en energieproductlijnen vanaf heden te compatibel zijn met Google Home. De producten zijn vanaf nu te koop in Nederland.

Netatmo-gebruikers kunnen nu via Google Home spraakbesturing gebruiken om zowel hun Slimme Binnencamera als Slimme Buitencamera te bedienen, evenals hun verwarmingsoplossingen via de Slimme Thermostaat en Slimme Radiatorkranen. Gebruikers kunnen ook producten bedienen met de Google Assistent via hun telefoon. De automatische software-update is van toepassing op alle beveiligings- en energieproducten, inclusief producten die al op de markt zijn.

Fred Potter, CEO en oprichter Netatmo: “Net zoals internet een revolutie teweeg heeft gebracht in de telecommunicatiesector of muziekplatforms de platenindustrie heeft veranderd, helpen digitale assistenten de smart home. Zij versnellen de markt en zijn volledig onderdeel van domotica. Door onze verwarmings- en beveiligingsoplossingen te integreren met Google Home, bieden wij onze klanten nog meer gemak door te communiceren met objecten in hun huis.”

Met behulp van de Google Assistent helpt Google Home gebruikers antwoorden te krijgen van Google, muziek op te zetten, dagelijkse taken te beheren of verbonden slimme producten te bedienen. Gebruikers activeren Google Home door te beginnen met “OK Google”.

“OK Google, stream de buitencamera op de TV”

Gebruikers van de Slimme Binnencamera en de Slimme Buitencamera kunnen nu de Google Assistent vragen hen in realtime te laten zien wat er thuis gebeurt op een tv met Chromecast. Gebruikers kunnen de schijnwerper van de Slimme Buitencamera ook in- of uitschakelen met een eenvoudige spraakopdracht. (“OK Google, de buitenlichten aandoen”)

De Slimme Binnencamera detecteert en waarschuwt gebruikers in realtime als iemand in hun huis probeert in te breken, voertuigen de oprit oprijden of dieren zich in hun tuin bevinden. De beveiligingscamera wordt geleverd met een ingebouwde schijnwerper die gebruikers handmatig kunnen activeren of zo kunnen programmeren dat het wordt ingeschakeld wanneer de camera een persoon, een auto of een dier detecteert.

De Slimme Binnencamera waarschuwt de gebruiker meteen op hun smartphone wanneer het thuis een indringer of een vreemde detecteert. De camera verzendt een foto van het gezicht samen met een video. Dankzij de gezichtsherkenningstechnologie worden ook bekende gezichten gedetecteerd.

“OK Google, zet de temperatuur vier graden lager”

Google Home is vanaf nu ook compatibel met Netatmo’s verwarmingsoplossingen. Google Home-gebruikers kunnen de Google Assistent eenvoudig vragen om de temperatuur van een specifieke kamer te wijzigen, te verhogen of te verlagen. (“OK Google, zet de temperatuur in de woonkamer”)

De slimme verwarmingsoplossingen van Netatmo stellen eigenaren in staat om minder energie te gebruiken om hun huis te verwarmen dankzij de slimme functies en nauwkeurige analysetools. Gebruikers kunnen de verwarming bedienen vanaf hun smartphone, tablet of pc. De Slimme Thermostaat en de Slimme Radiatorkranen stellen een programma in dat de gewoonten van de gebruiker weerspiegelt. Voor optimaal comfort voorspellen ze het begin van de verwarmingsperioden, afhankelijk van de isolatie van het huishouden en de buitentemperatuur.

Prijs en beschikbaarheid

  • Netatmo Slimme Buitencamera is te koop voor € 199,99 en de Slimme Binnencamera is verkrijgbaar voor € 299,99. Beide camera’s zijn verkrijgbaar bij Coolblue, Bol.com, 50Five, Smixs, Van den Borre, BCC en Media Markt en Netatmo.com.
  • De Slimme Thermostaat is verkrijgbaar voor € 179,99 en de Slimme Radiatorkranten – startpakket voor collectieve verwarming is te koop voor € 199,99. Additionele Slimme Radiatorkranen zijn verkrijgbaar voor € 79,99.

Reacties

Reageren
  1. nou ik heb een Netatmo weerstation gekocht. ik heb google home met assistent. je moet dan app koppelen. 10 keer geprobeert .hele proces lijkt te lukken inlogen bla bla bla. eind resultaat niets gekoppel dus geen netatmo in goole home
    heb een nieuwe samsun s9. werkt van geen meten. andere smart systemem prima
    dus zeer teleur gesteld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Polk Audio presenteert de Signa S2 Soundbar met draadloze subwoofer

LIFX brengt de toekomst van verlichting naar de Nederlandse markt