in

Netbook NC10 van Samsung

Samsung introduceert met de NC10 haar eerste netbook die net zoveel kan als een pc. Deze mini-notebook in verkrijgbaar in wit, metaalblauw en zwart. Naast een hi-tech uiterlijk heeft de NC10 razendsnel internet en een groot geheugen. Hij weeg 1,33 kg inclusief de 6-cel batterij.

De NC10 heeft een 10.2 inch WSVGA (1024 x 600) SuperBright Non-Gloss led-scherm en een ergonomisch toetsenbord in normaal formaat.
Door zijn Intel Atom processor verbruikt de NC10 weinig stroom, maar levert het prestaties die niet onderdoen voor een pc. Het Microsoft Windows XP Home besturingssysteem en een harde schijf van 160 GB maakt de NC10 tot de nieuwe standaard voor netbooks. Bovendien heeft de NC10 een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

De netbook heeft een razendsnelle draadloze 802.11b.g lan- en een 10/100 ethernet lan-verbinding. Voor videobellen en live messaging zit er een ingebouwde webcam in. Verder biedt de NC10 naast Bluetooth 2.0+EDR een 3-in-1 multikaartlezer, een VGA-connectie, microfooningang, hoofdtelefoonuitgang en 3 USB-poorten.

De uiterst duurzame Protect-o-Edge-behuizing van de NC10 is opgewassen tegen de beproevingen van elke dag. Daardoor is deze netbook de ideale partner voor mensen on the go. Voor maximale vrijheid en mobiliteit zijn ook de prestaties van de batterij cruciaal. De 6-cel batterij van de NC10 houdt het 8 uur vol zonder opladen en maakt mobiel werken echt mogelijk. Op de Samsung NC10 is de Silver Nanotechnologie toegepast. Doordat het toetsenbord een coating heeft van nanozilver ionenpoeder, blijft de Samsung notebook beschermd tegen bacteriën.

De Samsung NC10 is vanaf 1 november 2008 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 419 euro.

Nieuwe Vaio heeft automatische lichtsensor

Hercules versnelt WiFi G tot WiFi N