in

Nieuwe Vaio heeft automatische lichtsensor

Sony introduceert de Vaio VGN-TT serie, een lichtgewicht zakelijk notebook met een stijlvol design. De dunne behuizing is gemaakt van koolstofvezel, waardoor het gewicht slechts 1,29 kg is.Ook is hij slechts 23,5 mm dik op het dunste punt.

De TT-serie heeft een automatische lichtsensor die de verlichtingsterkte van het scherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Bij invallend zonlicht is het scherm duidelijk leesbaar en bij schermerlicht dringt de slimme lichtsensor de lichtsterkte van het beeldscherm optimaal terug. Dit is rustgevend voor de ogen en verbetert het werkcomfort. Bijkomend voordeel is de energiebesparing waardoor de batterij maar liefst negen uur mee gaat.

Het 11,1 inch 16:9 breedbeeldscherm biedt een hoge resolutie (1366 x 768 pixels) om naast het werk optimaal te genieten van een film. Het schermoppervlak is verstevigd en krasvaster gemaakt, terwijl de X-Black-technologie zorgt voor een groot contrast. De led-technologie wordt gebruikt voor de verlichting vanaf de achterkant, waardoor heldere en levensechte kleuren worden weergegeven. De hdmi-uitgang zorgt voor de beste beeldkwaliteit op een groter extern High Definition scherm.

De VAIO TT11X beschikt over verschillende beveiligingsmaatregelen, waaronder vingerafdrukherkenning. Daarnaast zorgt de Trusted Platform Module (TPM) voor encryptie van alle gegevens en wachtwoorden. Vaio Hard Disk Protection komt in actie bij onverwachte schokken om de harde schijf te beschermen.

De Sony VAIO VGN-TT11X is eind oktober leverbaar in matzwart. De adviesprijs van dit high-end model bedraagt 2499 euro. Daarnaast wordt ook de champagnekleurige VGN-TT11M/ voor een adviesprijs van 1799 euro geleverd.

LG Flatron monitor niet kapot te krijgen

Netbook NC10 van Samsung