in

Nieuw Eco-label voor Sharps Aquos LE-serie

Tot eind oktober 2009 ontving Sharp in totaal 83 keer het EU-Ecolabel volgens de oude criteria. Sinds de nieuwe, strengere criteria in november zijn ingevoerd, heeft Sharp al 28 Aquos lcd tv’s voorzien van het EU-Ecolabel.

‘We zijn er zeer trots op om als een van de eerste fabrikanten ter wereld te voldoen aan de nieuwe normen van het nieuwe milieulabel met onze Aquos LE-serie,’ aldus Vincent van Laar, Product Marketing Manager bij Sharp Electronics Benelux. ‘De Aquos led-modellen zijn momenteel de zuinigste lcd TV’s op de markt. Met de LE600- en LE700-serie bieden we onze klanten zowel optimale beeldkwaliteit als de meest energie-efficiënte lcd tv’s momenteel verkrijgbaar. Tevens krijgen we met deze award een waardevolle bevestiging voor onze nieuwe, geavanceerde tiende generatie lcd-fabriek in Sakai, Japan.’

Full-led backlight ontwikkeld door Sharp is een nieuwe backlight technologie voor lcd tv’s die zeer energiezunige led’s gebruik in plaats van conventionele ccfl-lampen (cold cathode fluorescent lamps). De modellen uit de Aquos LE-serie zijn door het gebruik van deze technologie kwikvrij, wat een verbetering van de milieuvriendelijkheid betekent.

Zo is het energieverbruik van de 32-inch (81 cm) versie gereduceerd tot 60 Watt in plaats van 271 Watt. Zelfs het grootste model met een schermdiagonaal van 52-inch (132 cm) verbruikt minder dan 100 Watt (98 Watt) in de Home-modus.

Nieuwe netwerkmediaspeler van Eminent

LG full-hd led-monitor W2486L