in

Nieuwe distributiecentrum MediaMarkt in Etten-Leur is klaar voor Black Friday

Tienduizenden pakketjes op één dag – Het is Black Friday! Dat betekent voor het nieuwe distributiecentrum van MediaMarkt in Etten-Leur alle hens aan dek. Normaal werken er zo’n 140 medewerkers, maar op Black Friday is dat het dubbele.

Zij moeten er voor zorgen dat alle bestellingen, die zowel online als vanuit de winkels zijn gedaan, snel en goed worden verwerkt.

Hagelnieuwe inpakmachines

Met behulp van twee hagelnieuwe inpakmachines, die duizenden pakjes per dag aankunnen én de capaciteit van een groot aantal manuele inpakstations. De verwachting is dat er tienduizenden pakketjes per dag doorgaan.

Het is het absolute hoogtepunt van het jaar

Voor Pieter Odijk, als supply chain director verantwoordelijk voor de verzending van alle pakketten, zijn dit spannende dagen. ,,Het is het absolute hoogtepunt van het jaar. De voorraad die nu in het centrum staat – vier hallen vol met onder andere tv’s, wasmachines en koelkasten – is normaal in drie weken weg en nu in een dag of twee.’’

Klant optimaal bedienen

Hij toont trots het nieuwe centrum, dat in totaal 55.000 m2 beslaat. Afgelopen jaar is het gebouwd om de ambitie van MediaMarkt – om de klant optimaal te kunnen bedienen – waar te maken. Door de voorraden uit de winkel en van online op één plek samen te laten komen, kan de focus in de winkels volledig naar de klant.

Voorheen werden alle 50 winkels nog apart door leveranciers bevoorraad. Die komen nu naar Etten-Leur. Dat scheelt niet alleen veel vrachtverkeer in de steden, maar zorgt er ook voor dat de producten er altijd zijn. Van waar je ook bestelt.

Smartbar voor service

Bijzonder in het distributiecentrum is de ‘smartbar’. Medewerkers voegen daar service toe aan het product. Bijvoorbeeld een screenprotector op de nieuwe telefoon, de laptop meteen gebruiksklaar of de tv gekalibreerd. ,,Trouwe klanten kennen de smartbar al vanuit de winkel, maar nu is die service dus ook beschikbaar voor mensen die online hebben besteld’’, legt Odijk uit. ,,Dan krijg je dus niet alleen een nieuwe laptop, maar is die ook meteen gebruiksklaar zodat je meteen aan de slag kunt.’’

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bezoek-records vooral in week vóór Black Friday gebroken

Denon introduceert all-in-one soundbar met virtueel 3D-geluid