in

Nieuwe Microsoft hardware

Elk najaar brengt nieuwe collecties aan leuke digi-spullen met zich mee. Zo ook van Microsoft Hardware. Belangrijkst daarin zijn de nieuwe desktops: een uiterst plat Bluetooth-toetsenbord en een draadloze desktopset bestaande uit toetsenbord en muis, met speciale integratie voor Windows 7-features. Daarnaast is er de nieuwe, zeer kleine LifeCam Cinema, een breedbeeldwebcam met 720p kwaliteit. Lees verder voor meer productdetails en prijsinformatie.

Microsoft introduceert in oktober een geweldig plat, klein toetsenbord dat via Bluetooth met de laptop, pc of Mac communiceert, de Bluetooth Mobile Keyboard 6000. De adviesprijs is 89,99 euro. Bijbehorend numpad is los te verbinden, makkelijk mee te nemen in meegeleverd zakje en ook los te verkrijgen voor 39,99 euro. Zo kun je heel handig je laptop ergonomisch op een verkoelende steun zetten en toch een toetsenbord op schoot houden om stukken tekst te tikken, of berekeningen te maken met de losse numpad. Geen eenzijdig toetsenbord dus, waar je altijd schuin voor zit, maar een klein, dun exemplaar met alleen het lettergedeelte. Hij is echt heel handig in gebruik.

Speciaal voor Windows 7 is er het Wireless Comfort Desktop 5000 met speciale knoppen die eenvoudig toegang geven tot programma’s op de taskbar, Windows flip of het device stage, waar je online diverse aangesloten producten kunt instellen. Het keyboard heeft een ergonomische Comfort Curve met een brede, zachte handpalmsteun over de gehele lengte. Het toetsenbord werkt met een nano-ontvanger die ook meteen de bijbehorende Bluetrack-muis met de computer verbindt. Het duo kost 79,99 euro.

Een nieuwe LifeCam Cinema met aluminiumbehuizing doet zijn intrede. De breedbeeldwebcam heeft een 720p sensor en werkt met autofocus. Dankzij ClearFrame blijven bewegende beelden redelijk vloeiend. De microfoon onderdrukt ruis, omgevingsgeluiden en ook interferentie van radiogolven. De LifeCam Cinema kost 79,99 euro.

Een nieuwe witte – of zwarte – laptopkoeler die je zowel met pootjes staand op tafel of ingeklapt op schoot kunt gebruiken kost 24,99 euro. Aandrijving vindt plaats via de usb-poort en hij werkt uiteraard zowel op pc als Mac.

Tot slot is er ook nog een serie vrolijk gekleurde draadloze Bluetrack-notebookmuizen met nano-ontvanger die eenvoudig in de muis kan worden opgeborgen. Deze Wireless Mobile Mouse 4000 is er in roze, limoengroen of groenblauw, wit en zwart en is verkrijgbaar voor 39,99 euro.

[Sandra Hessels]

Netgears nieuwe digitale entertainer is live

Gamepads met Ferrari-licentie