in

Nieuwe producten van Sony

Sony introduceerde tijdens CES zijn nieuwe lichtgewicht ultra portable notebook. Deze kleine en fraai vormgegeven notebook weegt minder dan 640 gram en is iets groter dan een A5-enveloppe. Andere nieuwe producten waren onder meer de walkman geïntegreerd in een hoofdtelefoon waarmee je op refreinen kunt zoeken, handycam-modellen en drie nieuwe Cybershot fototoestellen.

Sony heeft een mini-Vaio op de markt. De P-serie beschikt over 3G-connectiviteit, een ergonomisch ontworpen toetsenbord en hoog resolutie 8-inch X-black lcd-scherm en is beschikbaar in hoogglans pianorood, donkergroen, zwart en wit. De 1600 x 768 hoge resolutie maakt horizontaal scrollen in de webbrowser overbodig. Het scherm is groot genoeg om twee vensters naast elkaar te gebruiken. De Vaio P-serie beschikt over Windows Vista en is ook op te starten via de XrossMediaBar (XMB). Hiermee is met een druk op de knop toegang tot internet of andere belangrijke functies te krijgen. Everywair WWAN zorgt ervoor dat mobiel breedband overal toegankelijk is. Via het 3G mobiele telefoonnetwerk is high-speed down- en uploaden mogelijk. De P-serie heeft 2GB RAM, een 1.6GHz CPU en een Solid State Drive in plaats van een conventionele harde schijf die zorgt voor 128GB supersnel en betrouwbaar flash-geheugen.

De nieuwe walkman W-serie van Sony is ideaal voor sporters. Hij is draadloos, doordat de mp3-speler in de 13,5 mm hoofdtelefoon uit de EX-lijn is geïntegreerd. De nieuwe ZAPPIN-technologie maakt zoeken in de muziekcollectie heel eenvoudig. De technologie speelt automatisch het refrein van elk nummer af. De modellen zijn er in de kleuren zwart, wit, roze, groen en violet.

Sony introduceert nieuwe hd-handycam modellen. De handycams beschikken over verschillende beproefde technologieën die zorgen voor niet eerder vertoonde hd-kwaliteit voor zowel video als foto’s. De topmodellen van de avc-hd hdd-handycam reeks (HDR-XR520VE en 500VE) beschikken voor het eerst over de geavanceerde Exmor R CMOS sensor. Deze sensor is ongeveer twee keer gevoeliger dan die in de huidige modellen. Hierdoor is er minder ruis wat resulteert in indrukwekkende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht. Deze krachtige technologie wordt op deze modellen eveneens voor het eerst aangevuld met Sony’s nieuwe hoge kwaliteit G-lens.

De familie van Cyber-shot fotocamera’s is uitgebreid met drie modellen. Sony heeft het model uit de S-serie voorzien van SteadyShot en Face Detection en de modellen uit de W-serie van Intelligent Scene Recognition. De drie stijlvolle Cyber-shot’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De S950 is leverbaar in zilver, zwart en rose. De W210 wordt geleverd in zilver, zwart, roze en blauw. De W220 is leverbaar in zilver, zwart, roze en groen.

Polshorloge voor spraak en data

Winnaars ontwerpwedstrijd in geluidsinnovatie