in

Nintendo DS leidt consoleverkopen in Europa

Nintendo lata weten dat er vanaf januari in Europa al meer dan veertig miljoen Nintendo DS-systemen en twintig miljoen* Wii-systemen in gebruik zijn. Van de Nintendo DS-serie, waartoe de Nintendo DS Lite en de nieuwe Nintendo DSi behoren, zijn in Europa meer exemplaren verkocht dan van elk ander videogamesysteem.

De Nintendo DS-serie is zelfs verantwoordelijk voor de grootste groei in de Europese geschiedenis van videogamesystemen. De Wii blijft populair en wordt het snelst verkopende spelsysteem voor huiselijk gebruik in Europa. In iets meer dan drie jaar bereikt het videogamesysteem de mijlpaal van twintig miljoen verkochte exemplaren.

Wii Sports Resort, het sportspel van Nintendo dat als eerste volledig gebruikmaakt van het Wii MotionPlus-accessoire, blijft uitstekend verkopen, met ongeveer vijf miljoen verkochte exemplaren in de vijf maanden na de lancering, eind juli.

New Super Mario Bros. Wii was het afgelopen najaar een andere grote hit voor Nintendo. Van deze titel zijn sinds de lancering in november, in iets meer dan een maand tijd, 2,5 miljoen* exemplaren verkocht.

* Geschatte doorverkoop op 31 december 2009, gebaseerd op interne verkoopcijfers van Nintendo of Europe

Google presenteert superphone

E-readers succes in 2009