in

Nu ook de EOS-1D Mark IV voor profs

Ook Canon introduceert een spiegelreflexcamera die gericht is op de professionele fotograaf. Snelheid, vermogen en hoge resolutie moeten het toestel kenmerken, waardoor hij vooral ook goed te gebruiken is tijdens dynamische en extreme situaties als sportwedstrijden en actiefotografie. Het toestel komt naar verwachting in december op de markt en heeft een voorlopige adviesprijs van 4899 euro.

De EOS-1D MARK IV is ontwikkeld op basis van feedback van professionele fotografen en is uitgevoerd met een nieuwe Canon 16,1 megapixel APS-H CMOS sensor en een geheel nieuw 45-punts AF-systeem met 39 f/2.8 gevoelige cross-type punten. De Dual ‘DIGIC 4’ processoren leveren het vermogen om continu hoge resolutie opnamen te maken met een snelheid van maximaal tien beelden per seconden (bps) en zorgen daarnaast voor het grootste ISO bereik ooit in een Canon camera: het standaardbereik van 100 tot 12.800 ISO kan worden uitgebreid van 50 tot 102.400 ISO.

Om de flexibiliteit te verhogen, beschikt de EOS-1D MARK IV over een groot scala aan handmatige en automatische AF-opties, inclusief – bij objectieven met een AF-stop knop – de nieuwe Canon Spot AF functie. Spot AF zorgt voor een nauwkeuriger scherpstelvlak om zo te voldoen aan de behoefte van fotografen om resultaten met maximale scherpte te kunnen afleveren. Een 63-zone meetsysteem maakt het mogelijk meerdere meetsystemen te gebruiken, waarbij de speciale sensor is gekoppeld aan de 45 AFpunten.

iPod dock met videomogelijkheden

Panda Security compatibel met Windows 7