in

OnePlus is snelst groeiend smartphonemerk in Nederland met meer dan 400% groei jaar op jaar in 2020

Onderzoek van Counterpoint Research laat zien dat OnePlus op vierde plek staat in smartphonemarkt in Nederland, dankzij portfolio-uitbreiding en expansie naar 5G.

OnePlus realiseerde in 2020 een incrementele groei van 432 procent jaar-op-jaar op de Nederlandse markt. Dat blijkt uit de marktmonitor van Counterpoint Research over het vierde kwartaal van 2020. OnePlus behaalde de vierde plek op de Nederlandse smartphone-markt. Dit is de grootste stijging jaar-op-jaar van de top 10-merken in Nederland. Dit succes werd mogelijk door de consistente prestaties van het merk binnen het gehele portfolio en dan met name dankzij de recente geïntroduceerde en populaire OnePlus Nord. De OnePlus 8-serie – het vlaggenschip van OnePlus – en de OnePlus 8T waren cruciaal bij de prestaties van het premium-aanbod boven de € 330. OnePlus behaalde in dit segment de derde plek.

Tuomas Lampen, Head of Strategy bij OnePlus Europa: “OnePlus investeert strategisch in de ondersteuning van de 5G-ontwikkeling met betaalbaardere 5G-toestellen zoals de OnePlus Nord en OnePlus Nord N10 5G. Wij blijven dit jaar betaalbare 5G-toestellen op de markt brengen met dezelfde OnePlus-ervaring, waardoor we vooroplopen met de adoptie van 5G in de regio.”

Hoewel sommige regio’s deels een lockdown kenden tijdens de pandemie, groeide de Nederlandse markt met 19 procent (kwartaal op kwartaal), en liep de markt voor op de groei in het vierde kwartaal van 2019. De 5G-sector bleef groeien met een penetratie van meer dan 50 procent van 5G-smartphones in Nederland.

Naar aanleiding van de prestaties van en voorkeur voor de OnePlus Nord N-serie komt OnePlus met speciale aanbiedingen voor de twee N-series, waaronder de OnePlus Nord N10 5G en OnePlus Nord N100. Het gaat daarbij om speciale kortingen en extra accessoires, die gebundeld worden met de toestellen. Meer informatie daarover is te vinden op OnePlus.com/nl en bij OnePlus-partners Belsimpel, Coolblue en Vodafone.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart technische problemen tijdens het thuiswerken

Copaco zet met BenQ in op draadloos presenteren