in

Op grote schaal ontslagen in de tech-industrie, waaronder 10.000 bij Microsoft, nu de uitgaven dalen

Microsoft volgt andere IT-bedrijven die hun uitbreidingen tijdens de pandemie hebben beperkt door 10.000 werknemers te ontslaan, of bijna 5% van het personeelsbestand.

Het bedrijf noemt “macro-economische factoren en veranderende eisen van klanten” als reden voor de ontslagen in een dossier met toezichthouders op woensdag.

De softwaregigant uit Redmond, Washington, heeft verklaard dat het zijn hardwareaanbod zal stroomlijnen en zijn gehuurde werkruimten zal consolideren.

Microsoft schrapt veel minder personeel vanwege de toegenomen vraag naar zijn kantoorsoftware en cloud computing-diensten door het groeiende aantal mensen dat thuis werkt of online naar school gaat.

Volgens een e-mail van CEO Satya Nadella zal “minder dan 5 procent van ons hele personeelsbestand” worden ontslagen.

Nadella heeft verklaard dat het bedrijf weliswaar in sommige afdelingen zal snijden, maar dat het zal doorgaan met het aannemen van personeel in belangrijke strategische afdelingen. Hij benadrukte de noodzaak om een “nieuw computerplatform” te creëren met AI-ontwikkelingen.

Zorgen over een mogelijke economische vertraging hebben ook andere techbedrijven ertoe aangezet werknemers te ontslaan.

Banen schrappen

Bedrijven als Amazon en Salesforce, die tijdens de pandemie snel groeiden, hebben deze maand grootschalige ontslagen aangekondigd.

Amazon heeft gezegd dat het ongeveer 18.000 banen zal schrappen. Hoewel dit nog steeds een klein percentage is van de 1,5 miljoen wereldwijde werknemers van het in Seattle gevestigde bedrijf, zijn deze ontslagen de grootste in de geschiedenis van het bedrijf.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, schrapt de banen van 11.000 personen, of ongeveer 13% van het personeelsbestand. Het aantal werknemers van Twitter is onder de nieuwe CEO Elon Musk drastisch verminderd.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, schrapt de banen van 11.000 personen, of ongeveer 13% van het personeelsbestand.

Het aantal werknemers van Twitter is onder de nieuwe CEO Elon Musk drastisch verminderd.

Wij in de tech business zullen ook productiever moeten worden, toch? Het gaat er niet om iedereen te dwingen offers te brengen. Daardoor zullen we onze middelen nog dunner moeten uitrekken. Daarom moeten we de efficiëntieverbeteringen van ons technologiemerk aantonen.

Als je Microsoft zou vragen waar er ontslagen en kantoorsluitingen zouden vallen, zouden ze het niet zeggen. Op woensdag deelde het bedrijf de arbeidsbureaus in de staat Washington mee dat het 878 mensen zal ontslaan in zijn vestigingen in Redmond, Bellevue en Issaquah.

In juni werkten er in totaal 122.000 mensen in de Verenigde Staten en nog eens 99.000 in andere landen.

Rentestijging

Professor White van de Vanderbilt Universiteit merkte op dat bedrijven in alle sectoren zich voorbereiden op een recessie door te snijden in hun kosten, maar dat de technologie-industrie wellicht meer wordt getroffen door de plotselinge rentestijging. Om de inflatie tegen te gaan heeft de Federal Reserve de rente gestaag verhoogd.

Onzekerheid over de regelgeving in de Verenigde Staten en Europa vertraagt de overname door Microsoft van videogame-gigant Activision Blizzard ter waarde van 68,7 miljard dollar, die een jaar geleden ongeveer 9.800 werknemers had. Het is de eigenaar van de Xbox-speldivisie.

Als u kiest voor nieuws en updates over online casino bonus zonder storting Nederland, kijk dan gewoon op de site!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Exertis Pro AV en Yealink kondigen partnership aan

Penhold bv is de officiële distributiepartner van Cabasse