in

OPPO’s innovatieve verleden en toekomst

OPPO begon in 2004 aan een route naar marktdominantie met de verkoop van Blu-rayspelers, versterkers en koptelefoons. Pas in 2011 kwam OPPO (momenteel een van de grootste smartphonefabrikanten in China) met hun eigen telefoons op de markt.

Een vrij late binnenkomst dus, maar dat werkte niet in OPPO’s nadeel. Het bedrijf groeide snel en werd al in het tweede kwartaal van 2016 China’s grootste smartphonemerk. Hoewel ze deze titel sindsdien zijn verloren aan Huawai, groeit het bedrijf gewoon door. Hier een klein overzicht én een blik op de toekomst van OPPO.

Een overzicht

Sinds OPPO’s smartphone-start in 2011 is het merk blijven groeien, en ze verkopen producten tegenwoordig in ongeveer 40 verschillende landen over de hele wereld.

Het bedrijf heeft voornamelijk naam gemaakt door smartphones voorzien van snelle processors en camera’s van topkwaliteit te produceren, maar ook de prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Hierdoor is voor veel gebruikers een OPPO telefoon kopen de beste keuze als het gaat om betaalbare Android telefoons.

Hoewel OPPO groot is in China, is het niet alleen maar een Chinees bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Guangdong, China, echter is er ook een zeer sterke internationale aanwezigheid met kantoren in Noord-Amerika, Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

Net als Realme, OnePlus en Vivo is ook OPPO gebonden aan de Tech-multinational BBK Electronics. Hierdoor zijn er veel OPPO-producten die erg lijken op die van OnePlus.

Focus op innovatie

De korte geschiedenis van OPPO zit vol met ‘firsts’, voornamelijk op het gebied van mobiele fotografie. Zo was de OPPO U705T Ulike 2 (eind 2012) de eerste telefoon met een ingebouwde ‘beautification’ functie voor selfies, die werd gecombineerd met een 5MP frontcamera. Is dat iets om trots op te zijn? Geen idee, maar ze waren wel de eerste!

De OPPO Find 5 (begin 2013) was een van de pioniers van 1080p-schermen. De reveal voor deze telefoon was in december 2012 en miste net de eerste plaats (de HTC Droid DNA was net iets eerder). Alsnog, 1080p was een resolutie voor tv’s, wat toentertijd belachelijk leek voor telefoons. Toch was de Snapdragon S4 Pro-chipset krachtig genoeg voor deze ontwikkeling.

De volgende ronde won OPPO wel – de Find 7 (begin 2014) was de eerste telefoon met een QHD-scherm. Het door JDI geproduceerde 5,5-inch scherm had een pixeldichtheid van 538ppi, voor die tijd was dat ongelofelijk hoog. Een andere indrukwekkende functie van de Find 7 was het VOOC-opladen. VOOC is tot op de dag van vandaag een van de snelste manieren om je telefoon op te laden, zonder oververhitting.

Dat zijn een aantal hoogtepunten van OPPO’s vorige telefoons, een kort maar krachtig verhaal. De meest recente telefoons van het bedrijf hebben dezelfde focus op scherm- en camerafuncties. Het bedrijf is niet bang om te experimenteren met nieuwe functies en het is consequent een van de meest innovatieve smartphonebedrijven geweest. Volgens verschillende rapporten is OPPO van plan om zich meer te richten op het ontwikkelen van technologieën zoals 5G en foldable displays.

Oppo heeft een goede toekomst in de Android-industrie. Met zijn focus op innovatieve technologieën en agressieve expansie in nieuwe markten, zal het bedrijf de komende jaren zeker blijvend succes ervaren.

Disruptive Device Innovation Award

OPPO heeft inmiddels met zijn nieuwe opvouwbare smartphone, de OPPO Find N, de prijs voor “Disruptive Device Innovation” gewonnen bij de Global Mobile (GLOMO) Awards tijdens MWC 2022 in Barcelona. De Find N telefoon werd erkend voor zijn unieke design en het zelfontwikkelde, duurzame scharniermechanisme. OPPO’s Flexion Hinge vermindert niet alleen de zichtbare vouwen in het scherm, maar het is ook mogelijk om het scherm zelf in verschillende hoeken (tussen 50 en 120 graden) te laten staan.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Razer introduceert nieuwe streaming-hardware

OnePlus blikt terug op mijlpalen 2021 en kijkt vooruit naar 2022