in

Oude foto’s digitaal maken via het fotolijstje

Aiptek lanceert een fotoframe van 8 inch met een 5 mexapixel camera. Dit lijstje kan eenvoudig je oude, afgedrukte foto’s omzetten in digitale afbeeldingen die meteen in het lijstje te bekijken zijn.

Met de ingebouwde lens en camera kun je dus niet alleen snel leuke kiekjes maken die meteen in het lijstje te bewonderen zijn, maar je kunt ook oude foto’s weer uit de doos halen. Zo lang ze maximaal 10 bij 15 cm zijn, kun je de oude, papieren foto in een uitklapbaar houdertje aan de achterkant van het lijstje leggen. Met een druk op de knop – dat zijn er twee, maar het maakt niet uit welke, wordt het beeld dan digitaal vastgelegd met een kwaliteit van maximaal 5 megapixels.

Het fotolijstje heeft een intern geheugen van 1 GB en biedt de mogelijkheid dit uit te breiden via een sd-, mms-, ms pro- of usb-kaart. Bovendien werkt het lijstje op een batterij, die verwisseld kan worden of eenvoudig kan worden opgeladen. Er hoeft nu dus geen pc meer aan te pas te komen om foto’s in een digitaal lijstje te zetten.

Het lijstje bevat bovendien een slaapfunctie om stroom te besparen, en kan dienen als kalender, klok en wekker. Hij is binnenkort verkrijgbaar en de prijs zal rond 199 euro (incl. btw) liggen.

LG lanceert topkwaliteit HD-tv en monitor in één

‘Beste digitale accessoire van Europa’