in

‘Beste digitale accessoire van Europa’

Wacom heeft bekendgemaakt dat de Cintiq 12WX – een draagbaar en compact Interactive Pen Display – door de Technical Image Press Association (TIPA) is uitgeroepen tot het beste digitale accessoire van Europa. De stemming voor deze prestigieuze award werd gehouden tijdens de algemene vergadering van de TIPA in Rome, waaraan werd deelgenomen door redacteuren van de 27 deelnemende fotovakbladen uit elf landen van Europa.

Thomas Gerwers, voorzitter van de TIPA: ‘De TIPA-jury was met name onder de indruk van de combinatie van snoer- en batterijloze pentechnologie en de hoge resolutie van de lcd-monitor van de Cintiq 12WX. Beelden kunnen rechtstreeks op het display worden bewerkt, wat intuïtiever werkt bij het retoucheren en tekenen. De Cintiq heeft ook uitstekende functies voor het werken met fotoprogramma’s. Men heeft meer controle en gevoel bij het bewerken van foto’s en het resultaat is bijzonder realistisch. Daarom zijn wij van mening dat dit een belangrijk instrument is voor de digitale markt, zowel voor liefhebbers als voor professionele gebruikers van deze technologie.’

De combinatie van een hoogwaardig 12,1” tft-display en een drukgevoelige pen zorgt ervoor dat de gebruikers rechtstreeks op het scherm kunnen werken, wat resulteert in een intuïtievere en snellere manier van werken. Het scherm heeft een wxga-resolutie van 1280 x 800 pixels, 24-bits kleurdiepte en een grote zichthoek van 170 graden.

De Cintiq 12WX maakt gebruik van ExpressKeys. Dit zijn twee vrij te programmeren panelen met vijf knoppen, die zijn voorgeconfigureerd voor veelgebruikte toetsen zoals ctrl, alt, shift, space of waar bijvoorbeeld functies mee worden gestart. De Touch Strip fungeert als schuifbalk met voorgedefinieerde instellingen voor het in- en uitzoomen en schuiven in fotoprogramma’s.

De Cintiq 12WX wordt geleverd met Corel Painter Essentials voor de prijs van 1189,90 euro inclusief btw.

Oude foto’s digitaal maken via het fotolijstje

Sony gaat voor 200 HZ