in

Oververhitting van de laptop tegengaan

De groeiende vraag naar kleinere pc’s, die steeds meer kunnen, heeft het probleem van oververhitting met zich meegebracht. Een probleem dat nog dringender wordt met de nieuwe, populaire netbooks en mini-pc’s. Targus lanceert nu een nieuwe serie koelingsproducten, die voor koeling van de elektronische componenten zorgen en de levensduur van de laptop verlengen. De producten in de nieuwe serie kosten tussen 20 en 40 euro.

De serie bestaat onder meer uit de ”Heat Defense Panel”, die de laptop afkoelt zonder gebruik van stroom en speciaal is ontwikkeld voor het werken met de laptop op schoot. Targus heeft bovendien een usb-aangedreven cooling mat ontwikkeld, in drie verschillende maten – waaronder één met een geïntegreerde hub, waardoor de gebruiker andere accessoires kan aansluiten via een van de vier usb-poorten.

In de steeds kleinere en dunner wordende laptops zijn de elektronische componenten dichter op elkaar gepakt, waardoor er minder plaats voor interne koeling. Maar als de interne koeling wordt verwaarloosd, kan de computer zelf moeilijk de warmte wegwerken die hij genereert. Een laptop kan meer dan 50 graden worden, wat onplezierig is om mee te werken. Hierbij komt dat oververhitting slijtage van de laptop veroorzaakt. Om dit probleem op te lossen heeft Targus vijf verschillende cooling mats ontwikkelt, die de temperatuur van de pc met maximaal 18 graden verlagen.
 
 

NG promoot groen spel

Snelle verbinding met de nieuwe router van Eminent