in

Panda Security komt met Panda Cloud Antivirus Beta2

Panda Security komt met de Beta2-versie van Panda Cloud Antivirus. Deze nieuwe release van de cloudgebaseerde antivirusoplossing voor consumenten is aangepast op adviezen van de gebruikersgroep in meer dan 170 landen. De aanpassingen betreffen met name detectie en de desinfectie van malware.

Panda Security heeft de volgende wijzigingen doorgevoerd:

 “Undo” optie voor prullenbak
In de vorige versie was het niet mogelijk automatisch verwijderde malware samples terug te halen. In de Beta2-versie blijven verwijderde samples nog drie dagen in de prullenbak staan.

Synchrone Real-Time Cloud-Scan
In de Beta2-versie worden gedownloade bestanden geblokkeerd, totdat goedkeuring is ontvangen door Collective Intelligence (het proces van nieuwe malware real-time  ontdekken en classificeren via aangesloten computers wereldwijd). Daardoor is het uitgesloten dat kwaadaardige bestanden tussen de a-synchrone viruscontroles doorglippen.

Latency & Response Control
Ruim 98 procent van de nieuwe malware samples worden, volgens het Collective Intelligence-principe, binnen 3 seconden gecontroleerd en geclassificeerd. Voor de overige 2 procent was geen controlemechanisme ingebouwd. Met de nieuwe Latency & Response controlfunctionaliteit worden programmas, die langer dan 6 seconden op antwoord moeten wachten van het Collective Intelligence-systeem, ook nog eens on hold gezet voor 30 seconden na de deblokkering. Daarna wordt het programma pas geopend en tegelijkertijd gescand.

Afwisselende scans
In Beta2 zijn de backgroundscan en On Demand-scan gesplitst; de backgroundscan wordt automatisch onderbroken wanneer een On Demand-scan plaatsvindt. Daardoor worden klachten van gebruikers, over dat de gelijktijdige scans de pc vertragen en de prestaties verlagen, voorkomen.

Unblock-functionaliteit prullenbak
Ook hadden verschillende gebruikers hinder van het feit dat bepaalde malware in de prullenbak steeds opnieuw werd gedetecteerd. Dit is aangepast in de Beta2-versie.

Over Panda Cloud Antivirus
In april van dit jaar kwam Panda met Cloud Antivirus. Deze cloudgebaseerde antivirusoplossing voor consumenten biedt realtime scanning van malware in de cloud en minimale systeemimpact: Panda Cloud Antivirus heeft 50 procent minder impact op het systeem in vergelijking met de traditionele virusscanners. Consumenten kunnen de nieuwe versie gratis downloaden via www.cloudantivirus.com.

Grappige holbewoners in een puzzelgame

Blu-ray home theater system van LG