in

Panorama foto met één beweging

Sony introduceert twee nieuwe Cyber-shot digitale cameras. De chique en slank vormgegeven TX1 en WX1 beschikken over de nieuwste technologie waaronder de Sweep-panoramafunctie. Hiermee is eenvoudig een panoramafoto met één beweging vast te leggen. Met de 24mm groothoek lens staat alles op de foto en deze zeer lichtgevoelige G-lens zorgt voor uitstekend beeld.
De TX1 kost 400 euro en is verkrijgbaar vanaf september. De WX1 kost 350 euro en is ook verkrijgbaar vanaf september.
 
 

Oorspronkelijk is de G-lens ontwikkeld voor de digitale spiegelreflexcamera’s van Sony. Deze groothoeklens zorgt voor optische precisie en minimale ruis dankzij de 24mm en f2. 4 diafragma sterke G-lens. Het vijf keer optische zoombereik zorgt voor een enorme hoeveelheid aan fotomogelijkheden, van landschappen en leuke momenten met familie tot sportevenementen met veel actie.
Sweep-Panorama is de nieuwe opnamemodus waarmee adembenemende panoramafoto’s van landschappen en skylines van steden zijn vast te leggen. Deze panoramafoto ontstaat door de ontspanknop vast te houden en de camera horizontaal of verticaal vloeiend te bewegen. De camera maakt tien aparte beelden per seconde die naadloos aan- en over elkaar worden gemonteerd. Het resultaat is een aansluitende panoramafoto die geen zichtbare overlap of vertekening vertoont. De WX1 kan een foto maken met een radius van 256 graden. De TX1 maakt een foto met een radius van 185 graden.
Beide cameras beschikken over de Exmor CMOS-sensor met een effectieve resolutie van 10,2 megapixels. De Exmor-technologie zorgt voor uitstekende ruisvrije beelden, vooral bij het fotograferen met weinig licht. In combinatie met de BIONZ-beeldprocessor ontstaan de best mogelijke beeldprestaties en is een zeer snelle beeldverwerking mogelijk.
De TX1 en de WX1 beschikken over een mechanische sluiter. In combinatie met de krachtige BIONZ-beeldprocessor en de Exmor CMOS-sensor legt de camera maximaal tien beelden per seconde vast in hoge resolutie. Dit zijn meer beelden dan menig DSLR-camera. Deze handzame camera is daarom uitermate geschikt voor het fotograferen van actiemomenten.

De Exmor CMOS-sensor ondersteunt een nieuw opnameprogramma die ruis voorkomt bij opnames met weinig licht. Bij het vastleggen van statische onderwerpen worden in de ‘Handheld Schemerlicht’-modus heel snel zes frames vastgelegd die gecombineerd worden tot een geoptimaliseerde afbeelding. Daarbij voorkomt de ‘Anti Motion Blur’-modus bewegingsonscherpte bij het vastleggen van bewegende beelden. Ook hier worden heel snel zes frames vastgelegd om een heldere afbeelding samen te stellen en is het mogelijk om te fotograferen vanuit de hand (zonder statief) bij weinig licht. Beide cameras nemen 720p HD beeld en geluid op, beschikken over optische SteadyShot, Face Detection en Smile Shutter.

Nieuwe Canon promotie : het PIXMA spellenpakket

Notebooktas en muis met Italiaans sfeertje