in

Payconiq alvast te proberen door ING en Rabobank klanten

Vanaf vandaag krijgen 20.000 gebruikers de mogelijkheid het betaalgemak van Payconiq te ervaren – Payconiq, de mobiele betaaldienst waarmee gebruikers online, onderweg en onderling tussen vrienden kunnen betalen, biedt vanaf vandaag 20.000 rekeninghouders van ING en Rabobank exclusief de mogelijkheid om het betaalgemak van de app alvast te ervaren in Nederland.

Payconiq is te downloaden in de Google Play Store en de app zal in de eerste helft van februari ook in de App Store van Apple verschijnen.

De eerste ondernemers in Nederland hebben zich inmiddels aangesloten en nu ook de eerste consumenten Payconiq kunnen gaan gebruiken, wil de betaaldienst het aantal aangesloten winkeliers nog verder uitbreiden en de dienst verder gereed maken voor een landelijke start later dit jaar. Vanaf dan zullen ook diverse andere banken een koppeling met Payconiq aanbieden en zal de betaaldienst via verschillende Payment Service Providers online in te zetten zijn.

Makkelijk en snel betalen met QR-code

Payconiq laat gebruikers on- en offline aankopen eenvoudig afrekenen door het scannen van een QR-code. Dankzij de directe koppeling met de bankrekening worden transacties snel afgehandeld en blijven de kosten voor ondernemers laag. Winkeliers kunnen Payconiq rechtstreeks integreren in hun kassasysteem of via een tussenpartij, zoals de internetkassa Kassa Compleet of CCV.

“Wij zijn verheugd dat wij als belangrijke Europese speler op het gebied van betalen de grootschalige uitrol van mobiel betalen in Nederland met Payconiq mede mogelijk kunnen maken.”

Door de samenwerking van Payconiq en CCV, marktleider in betaalterminals in Nederland, kunnen winkeliers gemakkelijk mobiele betalingen aanbieden en accepteren. De QR-code verschijnt op de pinterminal waarna de consument deze met Payconiq kan scannen en betalen. Enny van de Velden, Chairwoman van CCV: “Wij zijn verheugd dat wij als belangrijke Europese speler op het gebied van betalen de grootschalige uitrol van mobiel betalen in Nederland met Payconiq mede mogelijk kunnen maken.”

Guido Vermeent, CEO van Payconiq Nederland, zegt: “We zijn ontzettend trots dat we in Nederland van start gaan. Nederland loopt graag voorop in innovatie en dat onderstrepen we met de ontwikkeling van Payconiq. We kijken ernaar uit om betalen met de smartphone in Nederland groot te maken.”

Eén Europees platform

Met Payconiq is het invoeren van IBAN-nummers niet meer nodig voor het verrichten van betalingen. Naast het afrekenen van on- en offline aankopen kunnen consumenten onderling makkelijk geld overmaken naar vrienden en familie door een mede-gebruiker te selecteren uit de persoonlijke contactenlijst van de smartphone. Voor consumenten is Payconiq gratis. In België en Luxemburg kan er reeds bij meer dan 45.000 ondernemers met Payconiq worden afgerekend en ook in Duitsland is Payconiq deze maand van start gegaan.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Startpagina.nl viert 20-jarig bestaan

Driekwart van de merken is de dupe van inbreuk