in

Startpagina.nl viert 20-jarig bestaan

Nederlands interneticoon bereikt nog altijd miljoenen Nederlanders – Startpagina.nl, opgericht op een zolderkamertje in Vogelenzang en daarna doorgedrongen tot bijna alle Nederlandse huiskamers, viert in 2018 haar twintigjarig bestaan.

Inclusief themapagina’s bereikt de site van uitgever Sanoma maandelijks bijna 5 miljoen Nederlanders die een veelvoud aan pagina’s bekijken.

“We zijn er trots op dat Startpagina.nl alweer twintig jaar behoort tot de best bezochte sites van Nederland”, vertelt woordvoerder Leon Dekker. “Het oorspronkelijke idee achter de site staat nog altijd kaarsrecht overeind: wij wijzen bezoekers snel de weg op internet.”

“Juist die vertrouwde omgeving wordt door onze gebruikers gewaardeerd. Never change a winning team!”

Startpagina.nl ontstond in 1998, als projectje van Durk Jan de Bruin en Jeroen Paternostre. Durk Jan wilde een overzichtspagina met handige links maken voor zijn vader, maar zag al snel de potentie van zijn creatie. Niet veel later haalde Startpagina.nl 40.000 pageviews per dag. Twee jaar later bedroeg dit al ruim één miljoen en werd de site verkocht aan Sanoma.

Groei

Daarna zette de groei door. In 2009 doorbrak de site, samen met haar themapagina’s, de grens van 4 miljoen bezoekers per dag. Anno 2018 bereikt het totale platform bijna 5 miljoen bezoekers per maand. Door de integratie van vraag- en antwoordplatform GoeieVraag.nl in 2016 is het succes alleen maar toegenomen. De database met ruim 630.000 vragen en 1,7 miljoen antwoorden haalt ruim 300.000 unieke bezoekers per dag.

“Terwijl talloze computer- en internetbedrijven de afgelopen twee decennia kopje onder zijn gegaan, is Startpagina na twintig jaar nog altijd succesvol. In een internetwereld vol vage en dubieuze websites voelen onze bezoekers zich aangetrokken tot de grote verzameling betrouwbare links”, vertelt Dekker. Opvallend genoeg is dit gelukt zonder grote veranderingen. Het concept achter Starpagina.nl is nog hetzelfde als in de beginjaren van het medium, hoewel de kleuren, vormen en navigatie een lichte restyling hebben gekregen. Dekker: “Juist die vertrouwde omgeving wordt door onze gebruikers gewaardeerd. Never change a winning team!”

Over Startpagina.nl

Startpagina.nl wijst al sinds 1998 mensen de weg op het internet en trekt maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers. De site biedt een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. Startpagina.nl is een belangrijke gids voor de ervaren internetgebruiker (40+).

Meer informatie op www.startpagina.nl.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

VVV Cadeaukaart breedst besteedbare en veilige cadeaukaart

Payconiq alvast te proberen door ING en Rabobank klanten