in

Polaroid PoGo: handzame fotoprinter

Polaroid lanceert de Polaroid PoGo. Deze digitale mobiele fotoprinter in zakformaat is een revolutie op afdrukgebied: hij functioneert zonder inkt of lint. Foto’s gemaakt met een mobiele telefoon met Bluetooth of een digitale camera met PictBridge-ondersteuning kunnen direct met de PoGo worden afgedrukt.

De Polaroid PoGo is niet groter dan een pakje speelkaarten en kan overal mee naartoe worden genomen. Gebruikers kunnen foto’s afdrukken op elke gewenste tijd en plaats vanaf een mobiele telefoon met Bluetooth of een digitale camera met PictBridge-ondersteuning. De foto’s worden afgedrukt in kleur op zelfklevend papier van 5 bij 7,6 cm. Ze zijn helder van kleur, drogen onmiddellijk en kunnen niet scheuren. De fotos zijn direct in een schrift, agenda of reisdagboek te plakken.

Het procédé maakt gebruik van het gepatenteerde Zink Photo Paper papier, een geavanceerd composietmateriaal dat de kleurstofkristallen cyaan, magenta en geel bevat en bedekt is met een beschermende polymeerlaag. De Polaroid PoGo produceert warmte om deze kristallen zodanig te activeren en te kleuren, dat alle kleuren van de regenboog verkregen kunnen worden.

Tom Petters, voorzitter raad van bestuur en eigenaar van Polaroid, benadrukt de innovatieve kracht van het merk.
In de zeventigjarige geschiedenis van Polaroid heeft oprichter Edwin Land dit bedrijf meerdere malen opnieuw uitgevonden: van brillen met polariserende glazen tot de beroemde instant camera’, aldus Tom Petters. ‘Met de instant digitale printer vindt Polaroid de magie van direct afgedrukte beelden opnieuw uit voor de eenentwintigste eeuw. Hiermee zet Polaroid zichzelf zeker de komende zeventig jaar weer op de kaart.

De adviesprijs van de PoGo is 129 euro. De navulpakken Zink papier zijn dan ook verkrijgbaar in verpakkingen van tien en dertig vellen voor de adviesprijs van respectievelijk 3,99 en 8,99 euro.

80 miljoen Nokia-bellers kunnen e-mail checken

Pioneer gaat LCD leveren.