in

Populariteit Blu-ray Disc neemt sterk toe

Ondanks de recessie stijgt de populariteit van Blu-ray disc. In de eerste maanden van 2009 werden vijfmaal zoveel Blu-ray Disc spelers verkocht als in dezelfde periode vorig jaar. Ook de films gaan steeds vaker over de toonbank. Sinds het begin van 2009 heeft de Nederlandse consument al meer dan 6,7 miljoen euro aan films op Blu-ray Disc uitgegeven. Dat is een stijging van tweehonderd procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 

De stijgende populariteit van Blu-ray Disc verklaart Daniëlle Tamis van de Stichting Blu-ray Disc Promotie door de toename van ‘cocooning’ in economisch mindere tijden. ‘Mensen bezuinigen op ontspanning buitenshuis. Thuis gezellig een avondje film kijken op Blu-ray Disc, blijkt voor velen een prima alternatief te zijn voor een bezoek aan het café, het theater of een concert. Daarnaast ontdekken steeds meer mensen dat zij met hun PlayStation3 ook van Blu-ray Disc films kunnen genieten.’

Meer informatie over Blu-ray Disc is te vinden op: www.experiencebluray.eu. Hier staat ook een overzicht van verwachte releases en de beschikbare titels op Blu-ray Disc.

Lego Battles voor Nintendo verkrijgbaar in Nederland

Carkit met waarschuwing voor controles