in ,

Razer en Amazon werken samen om Alexa te integreren in geschikte gaming-apparaten

Dankzij de unieke integratie met Amazon Alexa kunnen spelers verlichtingseffecten, Razer-apparaatinstellingen en nog veel meer via spraakbesturing bedienen Razer Chroma Connected Devices Program nu actief met 15 nieuwe partners; meer dan 300 apparaten geschikt voor Chroma.

Razer maakt Amazon Alexa beschikbaar voor compatibele Razer-apparaten via Razer Synapse 3, een Internet of Things-platform met miljoenen gebruikers.

Ook is het Razer Chroma Connected Devices Program, dat afgelopen juni op Computex 2018 werd aangekondigd, nu met 15 nieuwe partners officieel live. Dit betekent dat er nu meer dan 300 apparaten werken met Razer Chroma-ondersteunde games en applicaties.

De mogelijkheid om de gamehardware met spraakbesturing via Alexa te bedienen wordt ontgrendeld via Razer Synapse 3, Razer’s hardware-configuratietool. Gebruikers kunnen via hun Razer headsets en microfoons praten om compatibele apparaten te bedienen. Bijvoorbeeld, Razer Chroma beschikt over in-game verlichting gesynchroniseerd met Razer muizen, toetsenborden, headsets en andere hardware die met Alexia via spraak kan worden bestuurd. Door Alexa te integreren met Synapse 3 kunnen gebruikers via Razer-producten met een microfoon ook de verlichting van Philips Hue regelen, toegang krijgen tot tienduizenden vaardigheden en nog veel meer. Een uniforme Razer Chroma-verlichtingservaring kan dankzij de Razer Chroma Connect-module ook worden gerealiseerd met hardware van derden, zoals pc-behuizingen, moederborden en koelventilatoren.

“Razer Chroma is een krachtige functionaliteit voor games en we streven ernaar om nauw samen te werken met Amazon om deze integratie met Alexa op te bouwen.”

“Dit is een geweldige stap voorwaarts voor Razer in een toekomst voor gamers waarin het volledige potentieel van gameapparatuur naadloos en intuïtief wordt beheerd via spraakbesturing, synchronisatie en verbonden clouddiensten”, zegt Min-Liang Tan, medeoprichter en CEO van Razer. “Razer Chroma is een krachtige functionaliteit voor games en we streven ernaar om nauw samen te werken met Amazon om deze integratie met Alexa op te bouwen. Hierdoor kunnen gebruikers games starten en verlichtingseffecten, profielen, instellingen en meer wijzigen.”

Pete Thompson, VP van de Alexa Voice Service: “We zijn blij om met Razer te werken en klanten een unieke integratie te bieden die laat zien hoe Alexa de spelervaring kan verbeteren. Met Alexa kunnen gebruikers compatibele Razer-randapparatuur bedienen en tegelijkertijd profiteren van Alexa’s andere mogelijkheden, zoals het beheer van slimme apparaten, toegang tot tienduizenden vaardigheden en nog veel meer.”

In het tweede kwartaal van 2019 zullen Razer Synapse-gebruikers in Canada en de VS die hun compatibele Razer-apparaten aansluiten op Amazon Alexa een nieuwe module aantreffen. Hiermee kunnen ze commando’s rechtstreeks naar Alexa of via Razer headsets, standalone microfoons en laptops sturen om de verlichtings- of spelinstellingen te wijzigen. Beschikbaarheid in andere landen wordt verwacht tegen het einde van het jaar.

Voorbeelden

  • “Alexa, vraag Chroma om mijn verlichtingsprofiel in FPS-modus te veranderen.”
  • “Alexa, synchroniseer al mijn apparaten met de kleur van mijn team.”
  • “Alexa, vraag Chroma om Overwatch te starten.“
  • “Alexa, vraag Razer Synapse om mijn DPI tot 200 te verlagen.”
  • “Alexa, vraag Razer om de audio-instellingen te wijzigen naar filmmodus.”

Razer en Amazon gaan samenwerken met spelontwikkelaars om Alexa in-game functionaliteiten en de Chroma SDK beschikbaar te stellen en zo te zorgen voor nog meer immersie in games.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

HTC Vive breidt premium VR portfolio uit met nieuwe hardware, onbeperkt software-abonnement en content partnerships

LG lanceert kwalitatieve soundbars voor home-audio en toont uitbreiding XBOOM-line-up op CES 2019