in

Roader’s nieuwe draagbare camera maakt tijdreizen mogelijk – zonder DeLorean

De Time Machine Camera legt momenten vast al voor je op de opnameknop drukt – De meeste draagbare videocamera’s bieden enkel twee opties: alles opnemen en al het materiaal urenlang moeten bewerken of juist helemaal niets opnemen en speciale momenten missen.

Deze frustraties zijn niet langer aan de orde. Op CES 2018 introduceert Roader de nieuwe draagbare Time Machine Camera die video-opnamen voortdurend buffert waardoor je eenvoudig de momenten kunt kiezen die je wilt bewaren, van wilt genieten of wilt delen, zelfs als ze in het verleden plaatsvonden.

Hoewel de Time Machine Camera voortdurend buffert, slaat het apparaat enkel de 10 seconden aan video op voor- en nadat je op de opnameknop hebt gedrukt. Daarna kun je die clip draadloos via Bluetooth naar de Roader app op iPhone en Android sturen, waarop je deze kunt bekijken, publiceren of delen via social media. Roader neemt “momenten” standaard vierkant op voor betere videokwaliteit en deelbaarheid op sociale deelplatformen. Dit hele proces duurt niet meer dan 20 seconden.

“We beschikken over technologie waarmee iedereen de mooiste, meest opwindende en meest adembenemende momenten kan opnemen, zelfs nadat ze hebben plaatsgevonden”

Voldoende opslag

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over opslagruimte dankzij de 16GB interne opslag (of 32GB). Daarnaast optimaliseert de software de manier waarop video wordt opgenomen en opgeslagen, zodat het overzetten van clips naar een smartphone minder tijd in beslag neemt.

De camera neemt gelijktijdig in twee resoluties op: 640x640p met 30fps en1088x1088p met 30fps. Wanneer je besluit een clip naar de mobiele app te versturen, selecteert en verstuurt de camera automatisch de lagere resolutie om tijd te besparen. De HD-versie wordt dan bewaard om later naar de computer te versturen.

Geweldige batterijduur

De Time Machine Camera is voorzien van een interne batterij met 2350 mAh-capaciteit, genoeg voor gebruik tot 7 uur; twee keer zo lang als bijna alle andere draagbare camera’s.

Inspiratie van boven

Roader is het geesteskind van twee Nederlandse ondernemers, die geïnspireerd raakten door de spontane, wonderbaarlijke beelden van de meteoor die in 2013 insloeg bij Chelyabinsk. Video’s van dit moment verspreiden zich binnen uren over de hele wereld. Het inspireerde hen tot het ontwerpen van een camera die zaken uit het recente verleden kon vastleggen zonder dat er voortdurend hoeft te worden opgenomen. “We beschikken over technologie waarmee iedereen de mooiste, meest opwindende en meest adembenemende momenten kan opnemen, zelfs nadat ze hebben plaatsgevonden”, zegt Sjoerd Pitstra, CEO van Roader. “De Time Machine Camera zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te verzuchten, ‘ik wou dat ik dat had opgenomen.”

Specificaties:

Sensor: 8MP
Lenshoek: 120°
Output: MP4 en JPEG in App
Resolutie: 640x640p (automatische upload) en HD 1088x1088p 30fps (te downloaden via WiFi App)
Afmetingen (mm/in): 58x58x22.5 / 2.28×2.28×0.92
Gewicht (gr/oz): 85/3.0
Batterij: 2350 mAh ingebouwde accu
Batterijduur: tot 7 uur
Verbindingen: USB Type C – Bluetooth – WiFi
Opslag: 16GB/32GB ingebouwd
Microfoon: digitaal
Speaker: ingebouwd
GPS: locatie via telefoon
Bijgevoegde accessoires: oplaadkabel, magnetische clip, USB-C naar USB adapter
App: iOS en Android (Q2)

Prijzen en beschikbaarheid

De Roader Time Machine Camera is vanaf de lente van 2018 beschikbaar voor een adviesprijs van €199. Wie de camera nu al via www.roader.com bestelt, krijgt een korting van van 25% en betaalt €149 inclusief BTW en verzending.

Roader op Pepcom Digital Experience! en CES 2018

Roader zal de Time Machine Camera demonstreren tijdens het Pepcom Digital Experience!-evenement op maandag 8 januari 2018 van 19:00 tot 22:30 uur in het Mirage Hotel in Las Vegas. Roader biedt daarnaast een hands-on demonstratie tijdens CES 2018 op de booth in het Holland StartUp Pavilion, #51522, in Hall G van de Sands Expo.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Linksys breidt Velop Multiroom Wi-Fi productlijn uit met dual-band versie

D-Link toont nieuwste Wireless-en smarthome producten op CES 2018