in

Robot maakt vloer schoon

De iRobot Scooba is een apparaatje dat zelfstandig de vloeren schoonmaakt. Geen science fiction maar betaalbare realiteit en gewoon in de winkel te koop. Na een introductie op IFA dit jaar is de robot nu ook in Nederland te koop.

Geen moeilijke programmeerfuncties, want Scooba verkent de ruimte en herkent meubilair en losliggende kleden. De Scooba deelt zelf zijn schoonmaak werkzaamheden in en zal niet van trappen en afstapjes af vallen. De speciaal meegeleverde ‘virtuele muur’, een infrarood zender, zorgt ervoor dat er op elke gewenste plek een extra muur kan komen te staan, zodat Scooba niet stiekem andere ruimtes gaat schoonmaken.

De handige dweilrobot werkt in vier fases. Fase 1 behelst de voorbereiding. Scooba raapt losliggend vuil en klein afval op, zodat fase 2 kan beginnen. Nu begint het wassen. De kleine robot laat kleine hoeveelheden schoonmaakproduct op de vloer lopen. Bij fase 3 is het schrobben geblazen, en met zijn speciale vacuüm trekker pikt Scooba het vuile water bij fase 4 op. Gevolg: een droge schone vloer. Het vuile water komt in een apart reservoir en wordt dus niet gemengd met het schone water. Hierdoor verwijdert Scooba tot 98% van de bacteriën van de vloer.

Advies verkoopprijs: Scooba € 429,00.
Verkoop- en productinfo: Cyberhuis, tel: +31 (0) 6.12.12.16.79 of kijk op www.irobotstore.nl.

Haney I shrunk the iPhone

Nieuwe, elektronische woordenboeken voor 2009