in

Nieuwe, elektronische woordenboeken voor 2009

De Van Dale Elektronische grote woordenboeken 2009 liggen nu in de winkel. Ten opzichte van de zeer succesvolle 2008-versie zijn er vele nieuwe woorden en vertalingen bijgekomen, de nieuwste Duitse spelling is doorgevoerd, voor het hedendaags Nederlands zijn duizenden nieuwe synoniemen toegevoegd en voor de Mac-gebruikers is een unieke ‘droplet’-functie ontwikkeld.

De Van Dale Elektronische grote woordenboeken 2009 zijn met 700.000 trefwoorden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits de meest complete digitale toepassing voor de verklaring en vertaling van hedendaags taalgebruik. Van Dale ontwikkelt deze software voor de taalprofessional, waardoor het geschikt is voor iedereen die volledigheid en betrouwbaarheid bovenaan het verlanglijstje heeft staan. Vele instellingsmogelijkheden, zoals de interfacetaal en de lettergrootte, zorgen dat de software flexibel is. Door de keuze uit verschillende zoekmethoden gaat zoeken en vinden eenvoudig en snel.

De software is geschikt voor zowel Windows als Mac. Naast het uiterlijk zijn er hierbij ook andere verschillen. Voor Windows is er de vertrouwde koppeling met Word, voor de Mac is een ‘droplet’-functie toegevoegd. Door vanuit elk willekeurig programma een woord naar een klein zwevend schermpje te slepen, wordt het direct vertaald. Importeren van de vertaling in de tekstverwerker kan via dezelfde functie.

De prijs varieert van 99 euro voor hedendaags Nederlands tot 399 euro voor de complete set met Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Liggend of staand maakt niet uit

Ingeruilde navigatiesystemen worden hergebruikt