in

Samsung tilt gaming naar een hoger niveau met de wereldwijde lancering van de Odyssey Ark

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit en cinematografische surround sound verleggen de grenzen in gaming – Samsung lanceert de Odyssey Ark, het nieuwste model in de toonaangevende Odyssey-reeks en ‘s werelds eerste 55-inch 1000R curved gaming-monitor.

Het enorme scherm heeft een refresh rate van 165Hz en een responstijd van 1ms (GtG[1]). Daarnaast heeft de Odyssey Ark een geheel nieuwe Cockpit-modus en een exclusieve controller, de Ark Dial, voor de ultieme game-beleving.

“Met trots onthullen we deze unieke 55-inch 1000R curved gaming-monitor. De monitor combineert filmische beeldkwaliteit met een meeslepende surround sound en de flexibele interface waar gamers behoefte aan hebben,” zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “De gaming-community is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en de Odyssey Ark opent de deur naar een nieuwe wereld die de lat in de hele gaming-sector hoger legt.”

De grensverleggende Odyssey Ark biedt een ongekende filmische ervaring, superieure prestaties en een extreem flexibele interface. Tijdens de onthulling op CES eerder dit jaar, werd de Odyssey Ark genomineerd voor een CES Innovation Award.

Filmische ervaring prikkelt zintuigen

​Het grote 55-inch scherm vult je volledige gezichtsveld, inclusief je perifere zicht, dankzij de 1000R-curve. Dit wordt nog meer benadrukt in de Cockpit-modus, waarmee het scherm kan draaien dankzij de HAS (Height Adjustable Stand) kantel- en draaifunctionaliteit. Dit zorgt voor een volledige onderdompeling in de game-omgeving.

De Odyssey Ark is uitgerust met Samsungs Quantum Matrix-technologie met Quantum Mini-LED’s. Hiermee worden de dicht opeengepakte LED’s nauwkeurig aangestuurd. Dankzij de nieuwe 14-bits processing, een geavanceerde technologie voor lichtregeling, zie je zowel de donkere als de lichte scènes haarscherp. De 16.384 niveaus van zwart zorgen voor ultra realistische graphics.

De statische contrastverhouding van een miljoen op één brengt zelfs de meest subtiele details perfect in beeld. De Neural Quantum Processor Ultra verbetert elk visueel detail en schaalt de beeldkwaliteit op tot 4K, door gebruik te maken van data die is gegenereerd via twintig neurale netwerken.

Voor de ultieme bioscoopbeleving gebruikt de Odyssey Ark Samsungs Matte Display en Sound Dome-technologie. Het matte scherm biedt zowel antischittering- als antireflectiebescherming. Zo blijf je zonder afleiding gefocust op het beeld. Het indrukwekkende geluid wordt mogelijk gemaakt door Sound Dome Tech met AI Sound Booster en Dolby Atmos voor een betere surround-ervaring. Vier luidsprekers, één op elke hoek, en twee centrale woofers, verzorgen een realistisch en rijk geluid. Het 60W 2.2.2-kanaal levert de laagste 45Hz-tonen van welke gaming-monitor of gaming-soundbar dan ook.

Superieure gaming-prestaties geoptimaliseerd voor spelers

​De Odyssey Ark Samen combineert een refresh rate van 165Hz met 4K-resolutie (3.840 x 2.160) en een responstijd van 1ms (GtG) met AMD FreeSync Premium Pro, voor maximale schermnauwkeurigheid. Zo krijgen gamers concurrentievoordeel in snel bewegende game-omgevingen.

Vind de perfecte instellingen om te winnen met de flexibele interface
​Gamers verwachten steeds vaker gepersonaliseerde en aanpasbare game-ervaringen. De Odyssey Ark biedt een aantal innovatieve functionaliteiten waarmee je de schermgrootte, de schermpositie en zelfs de schermverhoudingen kunt aanpassen voor een optimale ervaring. Met de op zonne-energie werkende Ark Dial – de exclusieve controller voor de Odyssey Ark – kun je snel en eenvoudig allerlei instellingen bedienen, zoals Flex Move Screen, Multi View, Quick Settings en Game Bar.

Met Flex Move Screen kun je de schermgrootte aanpassen tussen 55- en 27-inch, de schermpositie wijzigen en zelfs de schermverhouding instellen op 16:9, 21:9 of 32:9 – allemaal met één aanraking van de Ark Dial. Deze vrijheid in horizontale én verticale positie, geeft je nog meer controle over je kijkervaring. Met Multi View kun je het grote scherm optimaal benutten door maximaal vier schermen tegelijk weer te geven in horizontale positie, of drie in Cockpit-modus. Hierdoor heb je niet langer meerdere monitoren nodig, wat voor een opgeruimde omgeving zorgt.

Game Bar[2] is een krachtige tool waarmee je snel en gemakkelijk je gamestatus bekijkt en belangrijke instellingen bedient, zonder dat je je gamescherm hoeft te verlaten. Van het instellen van de FPS (Frames Per Second), HDR (High Dynamic Range) en VRR (Variable Refresh Rate), tot het aanpassen van de schermverhouding, de responstijd of de Game Picture-modus: de Game Bar geeft je de controle die je nodig hebt om te winnen.

De Ark Dial is niet alleen uitgerust met een zonnepaneel, maar kan ook worden opgeladen via een USB-C-aansluiting, waardoor je geen wegwerpbatterijen meer nodig hebt.

Samsungs Odyssey Ark is vanaf 24 augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 2.999,-, eerst exclusief in de E-store voor 2 weken[3]. Tijdens de E-store lancering ontvang je bij aankoop van een Odyssey Ark een Soundbar S60B en installatie cadeau. Kijk voor meer informatie op: samsung.com/nl.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: OPPO Enco X2 (TWS Noise Cancelling earbuds)

Cybercriminelen gebruiken snelkoppelingen om toegang te krijgen tot zakelijke pc’s