in

DigiTest: OPPO Enco X2 (TWS Noise Cancelling earbuds)

In navolging van de in 2020 gepresenteerde Enco X is onlangs de Enco X2 gereleased. OPPO beloofd een hoop verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Het verschil zit hem, naast het design, vooral in de verbetering van de frequentie uitbreiding. De X2 levert geweldige lage én hoge tonen met een frequentierespons tot 40 kHz, ‘waardoor je de artiest zelfs zou horen ademen’.

De batterijduur (zonder gebruik van Noise Cancelling) heeft een flinke stap gemaakt; van 25 uur naar 40 uur gebruik. De earbuds werken tevens perfect met telefoons van andere merken. Echter, pairen met een OPPO smartphone geeft je uiteraard wat meer mogelijkheden met de HeyMelody-app en zodra je de case opent verschijnt de Enco X2 direct in beeld van je telefoon.

Vormgeving en gebruik

Bij het openen van de case valt het mij direct op dat de earbuds een re-design hebben gehad die ik niet per se handig vind, alhoewel ik de vormgeving, met de dikkere steel, fraaier vind dat zijn voorganger.

De bediening van de Enco X2 werkt goed maar zoals gezegd niet heel handig. Het volume harder/ zachter gaat via de ‘swipe area’ aan de zijkant van de earbuds, dat werkt prettig. De ‘squeeze area’ daarentegen vind ik persoonlijk minder fijn werken. De Enco X2 ligt wat gedraaid in het oor en daardoor is de bediening wat lastiger dan zijn voorganger. Als ik wat harder druk moet ik de earbud vasthouden zodat deze niet uit mijn oor valt.

Met de ‘squeeze area’ kun je nummers pauzeren, een volgend nummer kiezen (tweemaal knijpen) of naar een vorig nummer gaan (driemaal knijpen). Eenmaal knijpen zorgt voor opnemen of ophangen en wanneer je lang knijpt in het pootje zet je de Noise Cancelling aan of uit.

Batterij duur & Noise Cancelling

De Noise Cancelling is verbazingwekkend goed voor in-ear doppen. Het is fijn tijdens het vliegen en dempt voldoende het omgevingsgeluid. Je kunt 5 uur onafgebroken van Noise Cancelling genieten en als de bijgeleverde case opgeladen is kan dat zelfs tot 20 uur. Prima dus voor een trip naar de andere kant van de wereld. Wanneer je Noise Cancelling niet gebruikt kun je zelfs (inclusief case) 40 uur lang van muziek genieten zonder opladen!!

Wanneer de case leeg is, laad je hem gemakkelijk in negentig minuten tijd op met de bijgeleverde USB-C kabel.  Wireless duurt iets langer, maar werkt erg gemakkelijk.

Conclusie

De OPPO Enco X2 heeft absoluut progressie geboekt ten opzichte van zijn voorganger. Het geluid is erg helder en de 8K geluiden zijn fenomenaal. De vormgeving van de oortjes is ook goed gelukt, echter de ‘squeeze area’ zou ik persoonlijk inruilen voor de ‘tap area’. Op naar de Enco X3…

CAP: De OPPO Enco X2 (WIT) is via OPPO Nederland verkrijgbaar voor € 199,00.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

LG toont baanbrekende innovaties op IFA 2022

Samsung tilt gaming naar een hoger niveau met de wereldwijde lancering van de Odyssey Ark