in

Sony presenteert Catch-up TV

Sony Computer Entertainment Benelux kondigt vandaag de on demand service ‘Catch-up TV’ aan voor de Nederlandse markt. Met deze nieuwe dienst wordt het voor PlayStation3 bezitters mogelijk om de meest recente programma’s van de NOS te bekijken via het menu van de PlayStation 3 (PS3).

Met de lancering van de nieuwe service zijn het laatste NOS Journaal, het NOS Jeugdjournaal en recente nieuws- en sportitems op de entertainmentconsole te bekijken. Catch-up TV is vanaf vandaag verkrijgbaar via een gratis systeemupdate.
Catch-up TV werd in augustus al aangekondigd op Europa’s grootste gamebeurs Gamescom in Keulen. In de UK ging de BBC eerder dit jaar succesvol van start met een soortgelijke applicatie voor de PS3. Vanaf vandaag is de nieuwe dienst, via een eenvoudige systeemupdate, ook beschikbaar voor Nederlandse PlayStation 3 bezitters. Na het downloaden van de gratis update wordt er een nieuw icoon aan de Xcross Media Bar (XMB) van het PS3-menu toegevoegd. Onder dit icoon hangt het NOS icoon. Wanneer gebruikers het icoon selecteren worden zij automatisch doorverwezen naar de laatste uitzendingen van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en verschillende nieuws- en sportitems. De nieuwe dienst is een waardevolle aanvulling van het PS3-aanbod, want niet eerder behoorde het kijken van TV-uitzendingen tot de mogelijkheden van het entertainmentplatform.

Kabels met een twist

Mini nachtkijker van Minox