in

Sound United kondigt overname van D+M Group aan

Het geconsolideerde bedrijf voegt krachtige audiomerken met een wereldwijd bereik samen, wat leidt tot meer middelen om te investeren in innovatie.

Sound United LLC, moedermaatschappij van Polk Audio, Definitive Technology en Polk BOOM, heeft vandaag aangekondigd dat zij de overnamevan de D+M Group, eigenaar van de merken Denon, HEOS by Denon, Marantz en Boston Acoustics afgerond heeft. De D+M Group is de grootste leverancier van audio/video-oplossingen over de hele wereld en een leider in draadloze multiroom audio. Sound United is de grootste leverancier van luidsprekers in Noord-Amerika en een toonaangevende leverancier van soundbars en draadloze muzieksystemen. Het gecombineerde bedrijf gaat verder onder de naam ‘Sound United’ en wordt eigenaar en exploitant van een aantal van de meest prestigieuze merken op de consumentenmarkt voor audio. Deze combinatie met wederzijdse voordelen voor de bestaande kernactiviteiten is een uitgelezen kans om de productportefeuille en het marktbereik verder uit te breiden. De verkooptransactie is afgerond en de verkoopvoorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Kevin Duffy, CEO van Sound United, neemt vanaf nu de functie van CEO van het gecombineerde bedrijf op zich. “De medewerkers van Sound United en de D+M Group delen een cultuur van innovatie en klantgerichtheid. We zijn van plan om deze kernwaarden in de gecombineerde onderneming te benutten om consumenten en onze channelpartners een groot scala aan complementaire producten te bieden en onze investeringen in technologische ontwikkelingen en marketing uit te breiden”, aldus Duffy. “Wij verwelkomen het D+M-team in ons midden en zien uit naar onze samenwerking om ervoor te zorgen dat deze strategische combinatie munt slaat uit haar wereldwijde leidende positie, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat elk van onze individuele merken zich duidelijk blijft onderscheiden in de markt. Onze bestaande klanten en channelpartners zullen profiteren van de verbeterde breedte en diepte van de gecombineerde productportefeuille, terwijl onze strategische leveranciers zich nu in een goede positie zouden moeten bevinden om met ons mee te groeien.”

CEO van de D+M Group Jim Caudill, die zal aanblijven als adviseur voor de geconsolideerde onderneming, voegt nog toe: “Deze transactie getuigt van de kracht van de medewerkers en de uitzonderlijke merken van de D+M Group en van alles wat we in de audiobranche hebben bereikt. Door samen te gaan met Sound United verwachten we enorme waarde te kunnen leveren aan onze klanten door hun toegang te geven tot gerenommeerde luidsprekermerken van Sound United zoals Polk Audio en Definitive Technology. Wij denken dat deze transactie interessante kansen zal creëren voor onze medewerkers, klanten en leveranciers en kijken uit naar het welslagen van de nieuwe organisatie.”

Sound United is een divisie van DEI Holdings, een portefeuillebedrijf van de in Boston gevestigde investeringsmaatschappij Charlesbank Capital Partners, LLC. Charlesbank nam DEI Holdings in 2011 over. “Het is ons een genoegen om de uitbreiding van Sound United te ondersteunen en om bij te dragen aan het samengaan van twee toonaangevende bedrijven in hun sectoren”, aldus Ryan Carroll, Managing Director bij Charlesbank. “We kijken uit naar een succesvolle integratie, op basis van de culturele overeenkomsten, talent en de best practices van deze twee bedrijven en naar een sterkere toekomst als één organisatie.”

Pagemill Partners, een divisie van Duff & Phelps, trad op als financieel adviseur van D+M Holdings. Goodwin Procter trad op als juridisch adviseur voor Sound United en Davis Polk & Wardwell trad op als juridisch adviseur voor D+M Holdings.

Over Sound United
Sound United, een divisie van DEI Holdings, heeft een aantal diverse audiomerken in de portefeuille, zoals Polk Audio, een audiomerk dat al meer dan 40 jaar pionier is op het gebied van hoogwaardige personal audio; en Definitive Technology, dat al 25 jaar actief is in het topsegment van home audio; en Polk BOOM, een merk dat zich richt op draagbare audio voor de jonge consument die zich met actiesporten bezighoudt. Ga voor meer informatie over Sound United en haar merken naar www.soundunited.com.

Over D+M Group
D+M Group is een wereldwijd bedrijf dat zich toelegt op het leveren van geïnspireerde geluidsoplossingen die het leven altijd en overal mooier maken. Vanuit de vaste overtuiging dat alles draait om prestaties, richt D+M zich op innovatie om te voldoen aan de behoeften van klanten in een steeds digitalere wereld. Voor de consumentenmarkt biedt de D+M Group merken zoals Boston Acoustics®, Denon® en Marantz®. D+M Group heeft ongeveer 850 werknemers over de hele wereld en brengt haar producten en diensten in meer dan 70 landen op de markt. Ga voor meer informatie over de D+M Group naar www.dmglobal.com.

Over Charlesbank Capital Partners
Charlesbank Capital Partners, gevestigd in Boston en New York, is een investeringsmaatschappij die zich richt op de middenmarkt en meer dan $ 3,5 miljard aan kapitaal onder haar beheer heeft. Charlesbank richt zich op management buy-outs en op het financieren van groeikapitaal, waarbij in het algemeen geïnvesteerd wordt in bedrijven met een ondernemingswaarde van tussen de $ 150 miljoen en $ 1 miljard dollar, en houdt zich ook bezig met opportunistische kredietinvesteringen. De firma streeft naar samenwerking met sterke managementteams om bedrijven op te bouwen met een duurzaam concurrentievoordeel en uitstekende groeivooruitzichten. Ga voor meer informatie naar www.charlesbank.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiFocus: Besturingssysteem kiezen: Android, iOS of Windows Phone?

Samsung komt met Facebook-app voor TV