in

‘Sportieve’ mobiele harde schijf van Freecom

Freecom lanceert de ‘ToughDrive Sport’; een duurzame, volledig schokbestendige- en mobiele externe harde schijf gegoten in een zeer sportief en avontuurlijk jasje. Deze sportieveling is ontworpen om zware omstandigheden de baas te zijn en de waardevolle opgeslagen gegevens te beschermen in elke omgeving, tijdens elke situatie.

De ToughDrive Sport wordt gekenmerkt door de praktische ring in één van de hoeken zodat de harde schijf gemakkelijk aan een tas of aan een riem kan worden bevestigd. Als een volwaardig lid van de ToughDrive-familie overleeft ook de ToughDrive Sport een val van twee meter hoogte en is hij beschermd tegen verschillende weersinvloeden die hand in hand gaan met outdoor activiteiten.

Niet alleen fysiek zijn de gegevens optimaal beschermd, maar ook door de wachtwoord-beveiliging, waarbij het wachtwoord wordt versleuteld en opgeslagen op een 256bit hardware chip. Om toegang te krijgen tot de harde schijf, dient altijd het wachtwoord ingevoerd te worden. Zelfs in het geval dat de schijf gestolen of verloren raakt kan niemand bij de opgeslagen gegeens zonder het wachtwoord.
 
De ToughDrive Sport heeft een ‘outdoor/sport design’met een Turbo usb-kabel. Deze lijkt op een origineel klimtouw, is geïntegreerd en kan eenvoudig rondom de harde schijf worden in- en uitgeklikt. Hierdoor zijn overige kabels tevens overbodig geworden. Zelfs een stroomadapter hoeft niet meer ingepakt te worden en daarmee is de nieuwe ToughDrive Sport niet alleen sterk en stoer, maar ook nog eens honderd procent mobiel.
 
De ToughDrive Sport kan tot 500GB aan informatie opslaan en de Turbo USB 2.0-verbinding maakt dertig procent snellere gegevensoverdracht mogelijk. De harde schijf is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 109 euro voor de 250 GB-versie, 129 euro voor de 320 GB en 169 euro voor de 500 GB-versie.

XLR8 GeForce GTS 250 grafische kaart

Nieuwe, compacte Sanyo Xacti full-hd camera