in

LED by Samsung, maar ook Beat-telefoon

Tijdens een persconferentie liet Samsung het nieuwe merk ‘LED by Samsung zien. De led-televisies zijn er in instap, step-up en high-end formaten. Allemaal hebben ze zeer hoge contrasten, zijn ze ‘ultraplat’ maar met een geïntegreerde tuner. Voor de verkoper is er een kans weggelegd om de consument te wijzen op dit wat duurdere merk, zo stelde Raymond Mesterom, Benelux Marketing Manager van AV-Division, aangezien de televisies een lager energieverbruik kennen.

Televisies worden uitgerust met het zogeheten Medi@ 2.0. Dit is een content-format waarmee de gebruiker widgets op de televisie kan bekijken en bedienen. Even kijken wat het weer gaat doen, of foto’s op Flickr zetten kan nu terwijl je tv kijkt. Bovendien kun je allerlei content op de televisie afspelen vanaf usb-sticks, externe harde schijven, maar ook draadloos via een dongle.
Speciaal voor de collectie platte tv’s is er nu de Slim Wall Mount. Dit is een uiterst handig ophangsysteem voor aan de muur. De tv is letterlijk als een schilderij op te hangen.

Speciaal voor notebook- en netbookgebruikers heeft Samsung de Lapfit bedacht. Dit is een extra scherm dat je met een usb-kabel eenvoudig in de laptop vastmaakt, zodat je of op een groter scherm kunt werken of eenvoudig iemand tegenover je kunt laten meekijken.

Op het gebied van opslagmedia introduceert Samsung twee externe harde schijven, waarvan de eerste ter wereld op basis van een 1,8 inch. Deze is er in 120 en 160 GB. Het 2,5 inch-formaat heeft capaciteit tot 500 GB.

In het beamersegment was het bedrijf al een half jaar bezig, maar nu worden ook diverse modellen design-beamers geïntroduceerd. Er komt er zelfs eentje die uiterst klein is, maar die naast beeld ook geluid kan weergeven.

In de notebookmarkt is de opvallendste introductie het ietwat grotere zusje van de NC10, de NC20. Consumenten zitten toch vaak met een te klein toetsenbord en willen meer beeldschermresolutie, zo legde Jos Beernink uit. Daarom is er nu de NC20, een echte ‘mininotebook’ met betere resolutie, een langere batterijlduur, betere performance en een volwaardig toetsenbord. Dit ‘high-tech mininotebook’ heeft een adviesprijs van 449 euro.

Op het gebied van mobiele telefonie staat de UltraTouch centraal. Deze zal in een Casino Pack worden verkocht. Daarnaast zal de Touch-familie van telefoons dit jaar worden uitgebreid naar achttien stuks. In 2008 waren dit er drie. De Blue Earth telefoon, bestaande uit gerecyclede onderdelen en voorzien van zonnencellen, wordt verwacht in het derde kwartaal.

Een nieuw concept is de Beat-telefoon, waarmee de gebruiker zelf liedjes kan mixen, scratchen en aanpassen en deze aangepaste deuntjes ook weer kan opslaan. In de Ladyphone-lijn wordt de Allure-serie uitgebreid met de Touch F480 en de Allure S. De telefoons hebben een vrouwelijk design en eentje is zelfs voorzien van een ‘fake call’ knop.

Ook in camera’s, handycams en compactcamera’s is er nieuws te melden. Zo verschijnen binnenkort de WB500, WB550 en WB100, volgens het bedrijf zijn dit ‘’s werelds eerste 10 en 12 megapixel camera’s met supergroothoeklens’. De WB500 heeft daarbij 10x optische zoom en een 24 mm groothoeklens.

XLR8 GeForce GTS 250 grafische kaart

Nieuwe, compacte Sanyo Xacti full-hd camera