in

Super tele bij Pentax

De Pentax X70 is een ambitieus bridge-toestel met gigantisch optisch zoombereik, startend vanaf een 26mm groothoek en reikend tot een indrukwekkende 624mm supertele.
 
Gewapend met een Shake Reduction-functie die trillingen neutraliseert door snelle tegenovergestelde bewegingen van de beeldsensor, bindt de Pentax X70 de strijd aan tegen bewegingsonscherpte.  In totaal wint hij zo ongeveer drie belichtingsstops.  Dat maakt het mogelijk om ook bij tele-opnamen, in de schemering of binnenskamers zonder behulp van flitslicht perfect belichte en scherp gedefinieerde opnamen te verkrijgen.
 

Het beslissende moment vastleggen vormt geen enkel probleem dankzij de modus continu-shooting aan hoge snelheid, tot max. 11 beelden per seconde, gekoppeld aan de meevolgende autofocus.
 
De sensor telt 12 miljoen pixels en levert samen met de beeldprocessor en het zoomobjectief onberispelijke foto’s af.
 
De Pentax X70 filmt videoclips in High Definition (1280×720 pixels) met softwarematige beeldstabilisatie.
 
De veelheid aan mogelijkheden voor belichtingsregeling, van halfautomatisch tot volledig manueel, schenkt je de vrijheid om je creatief uit te leven en de opnamen helemaal naar je hand te zetten. Je kan ook altijd terugvallen op de 20 themaprogramma’s, waarin nu ook een gloednieuwe baby-modus terug te vinden is. Of je kan alle instellingen simpelweg aan de camera overlaten : die kan tot zeven verschillende soorten van onderwerpen identificeren en vervolgens geheel autonoom de juiste beslissingen qua scherpstelling en belichting nemen.
 
Handige features zijn verder de snelle gezichtsherkenning (tot 32 gezichten in amper 0,03 sec.), de glimlachdetectie en de waarschuwing als het model met de ogen knippert net op het moment dat je afdrukt.
De gevoeligheid kan klimmen tot maar liefst 6400 ISO.
De camera is uitgerust met een helder, 2.7” ruim LCD-scherm dat gecoat is om lichtweerkaatsingen te minimaliseren, maar je kan indien gewenst ook door de elektronische zoeker kijken.
De Pentax X70 laat de keuze uit vier beeldformaten, waaronder 16:9 en 1:1 (vierkant).
 
Te koop vanaf begin april
Richtprijs : 449 euro

Huis en tuin in 3D

Energiezuinig maar haarscherp