in

Temu sluit zich aan bij de Anti-Phishing Working Group om online fraude en oplichting te bestrijden

Temu heeft bekendgemaakt lid te zijn geworden van de Anti-Phishing Working Group (APWG), een internationale samenwerking die zich inzet voor de bestrijding van identiteitsdiefstal en online fraude.

Temu bevindt zich nu tussen techreuzen als Microsoft en Meta in de strijd tegen phishing en online oplichting cybercrimes.

APWG is opgericht in 2003 en verenigt inspanningen van grote techbedrijven, financiële instellingen zoals PayPal, de beste cyberbeveiligingsbedrijven zoals Symantec en McAfee, en overheidsinstanties, om cybermisdaad aan te pakken. Binnen deze samenwerking worden gegevens uitgewisseld, onderzoek verricht en publieke bewustwordingscampagnes opgezet. Phishing, een wijdverspreide cybermisdaad, probeert op onwettige manier gevoelige informatie te verzamelen via misleidende communicatiekanalen.

In 202 registreerde APWG wereldwijd bijna vijf miljoen phishingaanvallen, een recordaantal dat de groeiende bedreiging onderstreept.

Met zijn lidmaatschap van APWG deelt Temu zijn belangrijke ervaring in het bewaken van de klantgegevens en het bemoeilijken van imitatiepogingen. Het krijgt ook toegang tot een rijke kennisbasis, zoals inzichten in de nieuwste trends in wereldwijde online bedreigingen, details over phishing urls en e-mails, en informatie over kwaadaardige IP’s en domeinen. Daarmee is het beter in staat zijn klanten te beschermen. Door gebruik te maken van een divers lidmaatschap dat verschillende sectoren en achtergronden beslaat, is Temu in staat om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en te implementeren om phishing en cybercriminaliteit effectief tegen te gaan.

“Het is voor onze klanten heel belangrijk dat ze veilig kunnen shoppen, vooral met het oog op onze wereldwijde uitbreiding naar nieuwe markten”, zei een woordvoerder van Temu, “door onze aansluiting bij APWG onderstrepen wij onze toewijding aan het beschermen van onze gebruikers tegen oplichting en blijven we volledig op de hoogte van nieuwste internationale ontwikkelingen in de aanpak en preventie van cybermisdaad.”

Het besluit van Temu om zich aan te sluiten bij APWG maakt deel uit van de continue inspanning om de klanten een veilige winkelomgeving te bieden. Het platform heeft sinds de introductie in de VS een aanzienlijke groei doorgemaakt en bedient nu 53 markten wereldwijd.

In februari ontving Temu de Mobile Application Security Assessment (MASA) certificering van DEKRA, ‘s werelds grootste onafhankelijke testorganisatie. Deze certificering bewijst te toewijding van Temu in het verbeteren van de privacy en veiligheid van zijn gebruikers. In November ging het platform samenwerken met het in San Fransisco-gevestigde cyberveiligheidsbedrijf HackerOne en lanceerde het een bug-beloningsprogramma, om ethische hackers te stimuleren kwetsbaarheden in de beveiliging te vinden en te melden. Verder heeft Temu de inlogbeveiliging verstrekt voor zijn gebruikers, door multi-factor authenticatie te introduceren.

Over Temu

Temu is een online marktplaats die klanten verbindt met miljoenen verkopers, fabrikanten en merken over de hele wereld, met de missie om hen in staat te stellen hun leven zo mooi mogelijk te maken. Temu zet zich in voor het aanbieden van de beste betaalbare kwaliteitsproducten, zodat klanten en verkopers hun dromen kunnen verwezenlijken in een inclusieve omgeving.

Over de APWG

De Anti-Phishing Working Group (APWG), opgericht in 2003, is een brancheorganisatie zonder winstoogmerk, gericht op het uitbannen van identiteitsdiefstal en fraude die voortkomen uit het groeiende probleem van phishing, crimeware en e-mailspoofing. Het lidmaatschap staat open voor financiële instellingen, online verkopers, ISP’s, softwareleveranciers, rechtshandhavingsinstellingen, overheidsinstanties, multilaterale verdragsorganisaties en NGO’s. Wereldwijd zijn er meer dan 2.200 bedrijven die zich hebben aangesloten bij de APWG.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vakkundig vervaardigd. Verfijnd. Geperfectioneerd

Logitech richt zich met Signature Slim MK950-Combo en K950-toetsenbord op snel schakelen tussen werk- en privéleven