in

Vakkundig vervaardigd. Verfijnd. Geperfectioneerd

Bowers & Wilkins introduceert de 700 S3 Signature, de ultieme versie van de veelgeprezen 700-Serie Diamond luidsprekers

  • De nieuwe 702 S3 Signature vloerstaande luidspreker, de verfijning en verbetering van de al zeer bijzondere 702 S3, introduceert ongekende niveaus van inzicht en realisme die deze luidsprekerserie tot een klasse op zich maken
  • Ook de 705 S3 Signature standmount luidspreker maakt deel uit van deze nieuwe serie. Deze compacte luidspreker met zijn toonaangevende transparantie en nauwkeurigheid is de perfecte keuze voor kleinere ruimtes
  • Nieuw in de 700 S3 Signature-reeks is de middenluidspreker, de HTM71 S3 Signature, die home theatre-liefhebbers met de 702 S3 Signature en 705 S3 Signature kunnen combineren voor een geluidsweergave van echt Signature-niveau

De B&W 702 S3 Signature

Bowers & Wilkins is zuinig op de naam Signature en behoudt deze uitsluitend voor aan de meest exclusieve, drastisch geüpgradede versies van zijn gewone luidsprekers en technieken. Daarom mochten sinds de oprichting van het merk in 1966 slechts acht luidsprekerseries de prestigieuze aanduiding Signature dragen.

De nieuwe Bowers & Wilkins 702 S3 Signature, 705 S3 Signature en HTM71 S3 Signature bouwen voort op een erfgoed dat teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991, oorspronkelijk ontwikkeld als postuum eerbetoon aan John Bowers, de oprichter van het bedrijf. De nieuwe modellen versterken de toch al uitzonderlijke prestaties en esthetische benchmarks van de standaard 700 Series-modellen waarop ze gebaseerd zijn en vullen deze aan met zorgvuldige upgrades van de componenten en luxueuze, prachtige nieuwe afwerkingen.

Perfectie, vervolmaakt

Het grootste model in het nieuwe Signature-assortiment is de 702 S3 Signature, een krachtige vloerstaande driewegluidspreker die voortbouwt op de specificaties van de 702 S3, het paradepaardje van het 700 Series-assortiment.

Het centrale element hierin is de Carbon Dome-tweeter in zijn ontkoppelde Tweeter-on-Top behuizing van aluminium. De tweeter wordt beschermd door nieuw tweetergrillgaas, afgeleid van de in 2023 geïntroduceerde 800 Series Signature-modellen.

De ontkoppelde Continuum™ Cone FST™ driver voor het midden, met zijn veelgeprezen biomimetische ophanging die ongewenste kleuring van achter de middentoner aanzienlijk vermindert, zorgt voor zuivere, soepel inzicht in de middentonen en een open, ruimtelijk geluid. De 702 S3 Signature is ook voorzien van drie 165 mm (6,5″) drivers met Aerofoil-profiel voor volle, krachtig klinkende lage tonen, compleet met verbeterde driverophangingen (ook wel ‘spiders’ genoemd) waardoor lage tonen extra helder klinken.

Evenals bij eerdere Signature-modellen is de crossover van de 702 S3 Signature zorgvuldig geüpgraded met nieuwe en opgewaardeerde Mundorf-condensatoren, verbeterde inductoren en verder ontwikkelde bypass-condensatoren. Dit verbetert de transparantie nog meer. Het geheel wordt afgerond met nieuwe, verbeterde luidsprekeraansluitingen met een hoogwaardige koperen kern die het signaal naar de luidspreker nog zuiverder doorgeven.

Het beste van onze beste

De 705 S3 Signature stelt nieuwe normen voor capaciteit en prestaties in een kleiner, meer ruimtevriendelijk formaat dan zijn imposante grote broer. Evenals bij de grotere 702 S3 Signature het geval is, is het gaas van de tweetergrill van de 705 S3 Signature geheel vernieuwd voor meer openheid en transparantie, is de crossover vernieuwd met nieuwe condensatoren en weerstanden en is de indeling van de bypasscondensatoren aangepast. De 705 S3 Signature is ook voorzien van de verbeterde luidsprekeraansluitingen van de 702 S3 Signature en bevat een volledig nieuwe ophanging of ‘spider’ voor de 165 mm (6,5″) driver. Dit zorgt voor een zuiverder middenbereik en een uitgebreider lagetonenbereik.

Ons meest uitgebreide Signature-assortiment

Het mooie design en de hoogwaardige prestaties van onze Signature-technologie zijn nu ook beschikbaar voor home theatre-liefhebbers. Het nieuwe 700 S3 Signature-assortiment telt een speciale middenluidspreker, de HTM71 S3 Signature. Evenals de 702 en 705 S3 Signature-modellen is deze driewegluidspreker uitgevoerd met onze Tweeter on Top voor optimale samenwerking met de andere leden van deze Signature-familie.

Hierbij komt een centraal gemonteerde 130 mm (5″) Continuum™ Cone FST™ driver voor het midden, ook met ontkoppeling en biomimetische ophanging. En tot slot zorgen de twee 130 mm (5″) conussen voor het laag met Aerofoil-profiel ervoor dat de HTM71 S3 Signature in alle kracht en met een breed bereik zijn aanwezigheid kenbaar maakt. Uitgebreide upgrades van zowel de crossover componenten als de ingangsklemmen ronden de HTM71 S3 Signature af.

Een viering van exclusiviteit

Om hun prestigieuze positie binnen het portfolio van Bowers & Wilkins duidelijk aan te geven, zijn de 702 S3 Signature, 705 S3 Signature en de HTM71 S3 Signature uitsluitend met twee exclusieve Signature-afwerkingen verkrijgbaar en van unieke Signature-logoplaatjes op het achterpaneel voorzien. De Midnight Blue Metallic lak is dezelfde als die op de iconische Nautilus luidspreker en de 800 Series Signature-modellen. Als alternatief zijn alle drie de luidsprekers ook leverbaar met een afwerking van glanzend Datuk Gloss houtfineer. Een unicum voor de nieuwe 700 Series Signature-modellen is dat de Signature-status extra wordt benadrukt met gouden randstrips op de drivers en de tweeterbehuizingen.

Net als alle eerdere Signature-luidsprekers zijn de drie nieuwe 700 Series Signature-modellen
de perfecte belichaming van de productfilosofie van Bowers & Wilkins en een waardige uitbreiding van het erfgoed van het merk in deze categorie. De passie van het technische team van Bowers & Wilkins is en blijft de beste, meest waarheidsgetrouwe luisterervaring mogelijk maken, en de 700 Series Signature-modellen zijn de volgende stap richting dit doel.

Dave Sheen, Brand President van Bowers & Wilkins, zei bij gelegenheid van deze introductie: “Telkens als we nieuwe Signature-modellen op de markt brengen, vervult dit iedereen bij Bowers & Wilkins met een gevoel van ongelooflijke trots. Het nieuwe 700 Series Signature-assortiment vormt een belangrijke uitbreiding van ons Signature-portfolio en ik ben ervan overtuigd dat zowel recensenten als onze klanten overal ter wereld heel enthousiast zullen zijn.”

De 700-Serie Signature is vanaf 27 maart verkrijgbaar bij geselecteerde dealers. De modellen zijn verkrijgbaar in twee speciale afwerkingen: Midnight Blue Metallic en Datuk Gloss. Meer informatie is te vinden op www.bowerswilkins.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Philips presenteert drie nieuwe multifunctionele modellen binnen de E1-lijn

Temu sluit zich aan bij de Anti-Phishing Working Group om online fraude en oplichting te bestrijden