in

Track & Trace voor auto, huisdier of zelfs kind

Quogle (spreek uit: kwoggel) is een klein apparaatje dat via gps nauwkeurig kan aangeven waar het zich bevindt. Het bedrijf heeft de gadget vooral bedoeld als een soort track & trace-device. Stop hem in een auto en je kunt op de computer kijken waar de auto is. Maar ook kleine kinderen die er misschien vandoor zouden kunnen gaan, zijn op deze manier gemakkelijker terug te vinden.

Quogle is eenklein gps/gsm-kastje van 6 x 4 cm, dat iedereen gemakkelijk bij zich kan dragen. Het past in de kinderjaszak, maar is net zo eenvoudig aan de halsband van de hond vast te maken. Voor de auto is er een speciale Quogle car.

Via satellieten weet Quogle altijd precies waar hij zich bevindt, tot op vijf meter nauwkeurig. De positie is gemakkelijk op te vragen door Quogle te bellen. De gebruiker ontvangt dan een sms terug met de locatiegegevens. Die zijn op elke pc en veel mobieltjes zichtbaar te maken. Op een plattegrond is dan precies te zien waar de tracker zich bevindt.

Het apparaatje biedt ook nog de mogelijkheid om bij overschrijding van een ‘afgebakend’ gebied een alarm te laten horen. De gegevens zijn bovendien te beveiligen door middel van autorisatie, zodat niet iedereen zomaar de positie kan opvragen. De Quogle bevat daarnaast een SOS-knop, een luisterfunctie, een bewegingsmelder en een snelheidsmeter.

Zie voor meer informatie www.quogle.nl

Sony BRAVIA centrum van home entertainment

Golla collectie 2009 is binnen